Bir Dünya Kentini Tanıma Fırsatı: İstanbul Otelleri

2010 yılının dünya kültür başkentlerinden biri olan İstanbul, her yıl popülaritesini daha da artırıyor. Dünyanın dört bir yanından turistlerin akın ettiği İstanbul’u başka illerden ziyaret etmek isterseniz adresiniz belli: İstanbul otelleri. Çok çeşitli fiyat seçenekleri olan otellerden Tatil.com olarak size sunacağımız konum önerilerine göre seçebilirsiniz.

Avrupa yakası

İstanbul çok büyük ve biraz karmaşık bir şehir. Hem iki kıtada toprağı var hem de tek bir merkezi yok. O yüzden tek bir günde gezip bitirmek pek mümkün değil.

İstabul’un en hareketli yerlerinden biri Taksim’dir. Aslında Taksim genel bir isimdir. Birçok kişi taksim derken Beyoğlu ve İstiklal Caddesi’ni kasteder. İstiklal Caddesi ve çevresi gece gündüz hareketlidir. Özellikle gece eğlencesini sevenler ve gençlerin ilgi odağıdır. Burası İstanbul’un en merkezi noktalarından biridir ve hemen her yere ulaşım mevcuttur. Taksim otelleri veya Beyoğlu otellerinde keyifle konaklayabilirsiniz. Taksim merkezindeki otellerin fiyatları daha yüksek olabileceği için Taksim yakınındaki otelleri de tercih edebilirsiniz. Elmadağ, Harbiye, Şişli, Mecidiyeköy ve Karaköy’de de çok sayıda otel mevcut.

Taksim’de de tarihi yapılar bulunsa da İstanbul’da asıl tarihi gezinin adresi Sultanahmet’tir. Sultanahmet’te ve hemen yakınındaki Gülhane’de Sultanahmet Meydanı, Dikilitaş, Yerebatan Sarnıcı, Türk İslam Eserleri Müzesi, Topkapı Sarayı, Arkeoloji Müzesi, Çemberlitaş ve Gülhane Parkı görebileceğiniz yerlerin başında geliyor. Sultanahmet otelleri çeşitlilik sunarken daha ekonomik konaklama isterseniz yakındaki otellerde, Laleli, Beyazıt veya Çemberlitaş’ı da tercih edebilirsiniz.

Avrupa yakasının sahili de ara ara tarihi yapılar ve ferah manzaralarıyla İstanbul severlerin favori bölgelerinden. Bebek, Kuruçeşme, Arnavutköy, Rumelihisarı, Baltalimanı, İstinye, Yeniköy, Tarabya ve Sarıyer, hatta daha ileride kumsallarıyla ünlü Kilyos’ta da konaklayabilirsiniz.

Anadolu yakası

Anadolu yakası, Avrupa yakasına göre daha doğal ve ferah sayılabilir. Anadolu yakasının iş için tercih edilen Kavacık, Ataşehir gibi birçok yeri var ama tatil için gelecekseniz Kadıköy otelleri listenizin başında yer alabilir. Kadıköy de Anadolu yakasının merkezi sayılabilir ve aynı Taksim gibi ulaşım seçenekleriniz çok fazladır. Burada eski ve bakımlı yapıların olduğu Moda’yı gezebilirsiniz.

Anadolu yakasının sahili de oldukça güzeldir. Fenerbahçe, Kalamış, Göztepe, Erenköy, Bostancı ve Maltepe sahilde huzur dolu dakikalar geçirebileceğiniz gibi ilkbahar ve yaz aylarında düzenlenen etkinliklere de katılabilirsiniz. Anadolu yakasının diğer ucunda Çengelköy, Kanlıca, Vaniköy, Anadoluhisarı, Anadolufeneri, doğasıyla ilginizi çekecek Beykoz’u ve Polonezköy’ü de gezebilirsiniz. Tatil için Kilyos’un muadili burada Şile.

İstanbul’un ister Avrupa ister Anadolu yakasında kalın, mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir yer de Adalar, uzun ismiyle Prens Adaları. Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada’da da muhteşem manzaralar eşliğinde sevimli butik otellerde konaklama fırsatını kaçırmayın.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir