Bursa’da Kebap Molası!

Kış ayları devam ederken hafta sonu yakın bir yerlerde kaçamak yapmak, hafta sonunuzu farklı bir şekilde geçirmek isterseniz müthiş bir önerimiz var: Bursa’da kebap molası!

Birçoğumuzun bildiği üzere Bursa, iskender kebabın anavatanı. Bursa’nın merkezinde ve yakınlarında sizi gerek tarihi gerekse yeni birçok iskender kebapçısı bekliyor. Bursa iskender kebap konusunda usta olduğu için bu kebapçıların hemen hepsinde çok lezzetli anlar sizi bekliyor. Kebabın üstüne ağzınızı tatlandırmak isterseniz kemalpaşa tatlısı ve kestane şekeri sipariş edebilirsiniz. Merkezde kalmak isterseniz Tatil.com’un Bursa otelleri arasından dilediğinizi seçebilirsiniz.

Bursa’ya sadece kebap yemek için bile gidilir ama gitmişken bir yerleri de gezmek isterseniz burası tam size göre! Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti olmasından ötürü önemli tarihi eserlere sahip. Ulu Camii, Emir Sultan Camii, Yeşil Türbe ve Bursa Kalesi’ni gezebilirsiniz. Bursa’dan minibüslerle ünlü Cumalıkızık köyüne de gidebilirsiniz. Cumalıkızık tarihi evleri, samimi atmosferi ve köy ürünleriyle ilgi çekiyor. Hakiki bal, ev yapımı reçel ve salça almadan dönmeyin.

Bursa’nın ilçeleri de merkezi kadar gezilip görülesi. İskender kebap dışında bir Bursa klasiği olan inegöl köftesinden yemek için İnegöl’e gidebilirsiniz. İnegöl’ün Kent Parkı temiz bir nefes almak isteyenlerin adresi. Ayrıca İnegöl Otogar’dan kalkan minibüslerle veya özel aracınızla Oylat Mağarası’na ve Oylat Kaplıcaları‘na da geçebilirsiniz. Bursa termal otelleri Oylat’ta konumlanmıştır.

Bursa’nın etkileyici başka bir ilçesi de İznik’tir. İznik, eski adıyla Nikéa tarih açısından önemlidir. İncil’le ilgili konuların tartışıldığı ve Nikaia Kanunları diye bilinen 20 maddenin kabul edildiği Birinci Konsül burada düzenlenmiştir. Ayrıca İznik Gölü’nün muhteşem manzarasını seyrederek çayınızı yudumlayabilirsiniz.

Bursa öyle bir şehir ki hafta sonu tatili ve termal tatilin yanı sıra yaz tatili ve kış tatili de yapabilirsiniz. Yaz tatilinin adresi Mudanya sahiller. Mudanya’nın yakınlarında renkli tarihi binalarıyla dikkat çeken Trilye de güzel bir gezi seçeneği.

Kış tatili denince, Türkiye’de ve dünyada ünlü olan, Marmara Bölgesi’nin en yüksek dağı Uludağ gelir akla. Uludağ Kayak Merkezi, Türkiye’nin en donanımlı ve gelişmiş kayak merkezlerindendir. Uludağ Kayak Merkezlerinde amatörden profesyonele kadar pistler, büyük bir teleferik hattı, telesiyej hattı, liftler ve daha birçoklarını bulabilirsiniz. Uludağ kayak otelleri her zevke ve bütçeye hitap edecek çeşitliliktedir. Kış aylarında Uludağ otelleri yoğun ilgi gördüğü için rezervasyonunuzu erkenden yapmanızda fayda var.

Aradığınız her şeyi ve daha fazlasını bulabileceğiniz Bursa sizi bekliyor!

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir