Pizzanın başkenti İtalya'ya yolculuk

Pizzanın başkenti İtalya

İtalya’nın tarihi sokaklarında gezdiniz. Öyle yoruldunuz ki karnınız da aynı zamanda zil çalıyor. Tabii ki İtalya denince akla gelen ilk yemek pizza sizi bekliyor.

Ağzınızı sulandırmaya başlamadan önce birazcık tarihine göz atalım. bakalım ne imiş ne değilmiş!

Sen Çok Yaşa Margherita!

1500’lü yılların başında domatesin Avrupa’ya gelmesine sebep olan İspanyollar, dünyaca ünlü bu yemeğin temelini attıklarının büyük ihtimalle farkında değillerdi. Yoksul İtalyan halkı, artan ekmekler, domates ve mozarella ile yarattıkları bu tarifi yüzyıllar sonra herkes afiyetle yerken bulacaklardı. Bir gün dönemin kraliçesi Margherita’yı onurlandırmak adına sunulan tarif kraliçe tarafından çok beğenildi. Margarita pizza ismini nereden geldiğini böylelikle anlamış bulunuyoruz.

O dayanılmaz lezzet…

Ne kadar sade o kadar lezzet mottosuyla çıkmış gibidir İtalyan pizzaları. Malzeme çeşitliliğinde cimri, miktarında oldukça cömert davranırlar. Lezzetin sırrı da buradan gelir. Karışık pizza kavramını aklınızdan burada çıkarın!

İnce hamur pizzası üzerine en kaliteli mozarella peynirleri ve domatesle yapılanı en meşhurudur. İnce hamurlu pizzanın hasını ise Napoli’de bulabilirsiniz. Taş fırında odun ateşinde pişen pizzalar sıcak sıcak masanıza geldiğinde hayatınızda hiç tatmadığınız lezzete şahitlik edeceksiniz.

Pizza İtalyan olmasına rağmen en çok Amerika’da tüketilmektedir. Bunu zincir restoranların çokluğu ve nüfusa bağlayabiliriz. Fabrikasyon pizzaların el yapımı pizzaların yanında hiç şansı olmadığını söylememize gerek yok sanırım.

En güzel manzarada yemek…

İtalya… En özel tarihi mekanlara ev sahipliği yapan bu ülke tarihe, aşklara ve maceralara ev sahipliği yapmıştır. Aşk çeşmesinde dileğinizi dileyip İspanyol Merdivenleri’nde başka bir ülkede gezinmenin tadını çıkarttıktan sonra ara sokaklardaki pizza restoranlarında lezzet şölenini yaşayacaksınız.

En önemlisi de alın yanınıza sevgilinizi, en yakın arkadaşınızı… Unutmayın her ne yapıyorsanız yapın, onu güzelleştiren şey sevdikleriniz. En bi’ sevdiklerinizle en uygun fırsatları sunan tatil.com şimdiden iyi tatiller diler!

Unutmadan, İtalya Turları ile pizzayı anavatanında yemelisiniz.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir