Cruise Tatilinin Keyfi

Arkanıza yaslanın ve esen rüzgarın serinliğini, denizin kokusunu içinize çekin… Tatilde insan başka ne ister ki?

Eğer bu yıl tatilinizi yurt dışında yapma planınız varsa, fazla zamanınız yoksa ve yeterli bütçe ayıramadıysanız, o zaman cruise turları sizin için biçilmiş kaftan diyebiliriz. Uçsuz bucaksız denizlerde, 5 yıldızlı otel hizmeti veren güvenli gemilerde seyahat ederek, farklı coğrafyaları görmek artık hayal değil. Son zamanlarda dünyanın en trend tatil seçeneklerinden biri haline gelen Cruise Turları, aynı zamanda çocuklu ve kalabalık arkadaş grupları için de oldukça ideal bir tur programıdır.

Cruise Turları Nedir?

Cruise turları dünyanın farklı coğrafyalarında, farklı yerlere cruise gemileriyle gidilen bir tatil seçeneğidir. Bu turlar, 3 günden 30 güne kadar çıkan seyahat programlarına sahiptir. Belli bir program içerisinde bir limandan kalkarak, aralarda deniz yolculuğu yaparak ve gün içerisinde farklı limanlarda durarak misafirlerin farklı ülkelerde gezmesine imkan sunar.

Cruise Turları ile Nereleri Gezebilirim?

Cruise turları İzmir ve İstanbul’dan hareket ettiği gibi yurt dışında da bulunan pek çok limandan kalkabilir. Tarifeli uçaklarla bu limanlara vararak muhteşem tatilinize başlayabilirsiniz. Geceleri genel olarak gemi ile yolculuk ederken, gündüzleri vardığınız şehirlerde doyasıya gezebilirsiniz. Gemiye bindiğiniz andan itibaren gezi programı size bildirilir. Bu bilgilendirme esnasında ek paket halinde turlar alabilir ya da kendi belirlediğiniz program dahilinde gezebilirsiniz.

Cruise turları ile Fransa, Malta, İtalya, İspanya, Balaer Adaları, Almanya, Norveç Fiyortları, Hollanda, Danimarka, Yunan Adaları, Yunanistan, İsveç, Estonya, Rusya gibi ülkeleri rahatlıkla gezebilirsiniz.

Tatil.com‘un misafirleri için düzenlediği Cruise Turları;

  • Yunan Adaları Turları
  • Ege-Adriyatik Turları
  • Akdeniz Turları
  • Baltık Başkentleri Turları
  • Nehir Turları
  • Türkiye Hareketli Turlar
  • Norveç Fiyortları Turları
  • Kuzey Avrupa Turları

Cruise Turlarında Ne Gibi Hizmetler Var?

Cruise gemi turları hem eğlenip hem gezeceğiniz en güzel turlardan bir tanesidir. 5 yıldızlı lüks bir otelden hiç bir farkı olmayan, hatta daha fazlasına sahip olan gemilerde, konforlu bir şekilde seyahat edebilirsiniz.

*Gemide bulunan havuzda yüzebilir,

* Spor yapabilir,

* Wellness&spa center’larda cildinizi güzelleştirebilir,

* Dinlenme ve oturma alanlarında dinlenebilirsiniz.

* Akşamları en ünlü şeflerin hazırladığı, lezzetli yemekleri yiyebilirsiniz.

* Akşam yemeğinden sonra sahnede gerçekleştirilen showlar, danslar, yarışmalar, gösteriler, partiler, kokteyller, konserler ve sinema ile eğlenceli dakikalar yaşayabilirsiniz.

* Ayrıca freeshop’lardan alışveriş yapabilirsiniz.

* Özellikle belli tarihlerde yapılan gala gecelerinde, en şık kıyafetinizi giyerek kaptanla kadeh kaldırabilirsiniz.

* Ayrıca özel gün ve geceler için kuaför ve güzellik salonuna gidebilir, butiklerde oldukça şık giysiler ve hediyelik eşya bulabilirsiniz.

Gemideki yemekler dünyaca ünlü şefler tarafından hazırlanmaktadır. Önceden seçeceğiniz kabin sınıfına göre dilediğiniz restaurantta, size özel ayrılan masada yemeğinizi yiyebilirsiniz. Sabah kahvaltısı ve öğle yemekleri açık büfe şeklinde, akşam yemekleri ise rezervasyonlu ve A La Carte olarak sunuluyor.

Gemide Ne Tür Kıyafetler Giyiliyor?

Tur mevsimine uygun olarak rahat ve sportif kıyafetler almanız sizi oldukça rahat hissettirecektir. Ayrıca yürüyüş ayakkabınızı yanınızdan ayırmayın. Geceleri ise yemek ve gala geceleri için gece kıyafetleri ve takım elbise tercih edebilirsiniz. Gündüz turlarında denize ve gemide de havuza girmek için gözlük, bikini, mayo, güneş kreminizi almayı unutmayın!

Cruise Gemilerinde Balayı

Rüya gibi bir balayı için cruise turları oldukça idealdir. Siz de sevdiğinizle belki de hayatınızın en güzel günleri bu tatilde yaşayabilirsiniz. Masmavi gökyüzünün altında, engin denizlerde yol alırken en romantik dakikalar sizleri bekliyor. Dilerseniz baş başa romantik yemekler yiyebilir, güvertenizde güneşlenebilir, havuza girebilir ve SPA’da düğün yorgunluğunu atabilirsiniz. Dünyanın en güzel şehirlerini birlikte gezerken aşkınızı yeniden keşfedeceksiniz! Balayı çiftleri için özel hazırlanan sürprizleri de kaçırmayın deriz!

Cruise Gemilerinde Kabin Seçenekleri

Cruise gemilerinin en iyi özelliklerinden birisi de o kadar çok yer gezmenize rağmen, sürekli bavul kapatıp açmadan seyahat edebilmenizdir. 5 yıldızlı otel konforunda olan kabinler, gemi içerisinde olduğundan dolayı çok geniş değildir. Suit, balkonlu, deniz manzaralı ve iç kabin olarak çeşitlendirilebilen bu odalarda, konforlu bir şekilde seyahat edebilirsiniz. Günde iki kere temizlenen, günlük programın ve gemi gazetesinin bırakıldığı odalarda gönül rahatlığıyla konaklayabilirsiniz. Balkonlu kabinler özellikle manzara izlemeyi sevenler için ideal olabilir!

Gemi Personeli ve Bahşiş

Gemilerde pek çok milletten personel hizmet vermektedir. Hatta bazı durumlarda 2 kişiye 1 personel düşmektedir. Bu anlamda gemiler, hizmet konusunda oldukça yüksek bir seviyeye sahip … Çeşitli milletlerden olan personel sayesinde, renkli bir ortamda bulabilirsiniz kendinizi. Genellikle İngilizce gemide en yaygın kullanılan dildir. Gemide pek çok Türk personel de bulunmaktadır.

Personel gelirinin önemli bir parçası olan bahşiş ise genelde günde kişi başı 8 Euro olarak belirlenmiştir. Kredi kartı ekstrenize yansıtılarak ödediğiniz bahşişlerin karşılığını hizmet olarak alacağınıza emin olun!

Cruise Gemilerine Dikkat Edilecek Hususlar!

* Tura çıkabilmek için 6 ay geçerliliği olan bir pasaport gereklidir.
* Bazı turlarda Shengen vizesi gerekli, bazı turlarda ise vize gerekmemektedir.
* Gemiye binilmeden önce yolcu sayısı da düşünülerek, en az 3 saat öncesinden belirtilen yere bagaj ve pasaport ile hazır olunmalı.
* Check-in işlemi yapılarak, evraklarınız alınacak ardından bir fotoğrafınız çekilecektir. Gemiye yabancı yolcu girişinin engellenmesi için yapılan bu uygulamada, gemi içerisinde yapılacak harcamalar ve depozito için kredi kartı formu imzalanarak Cruise Cart‘a sahip olabilirsiniz.
* Bagajlarınız gemiye yüklenecek ve ardından oda numaralarına göre size teslim edilecektir.
* Pasaportunuz gemiye binerken alınacak ve son çıkışta size iade edilecektir.
* Gemide elektrik prizlerini kolaylıkla bulabilirsiniz. Telefon konuşamaları da uyduya bağlı olarak kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca gemide internet de bulunmaktadır.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir