Doğa ve Tarihi Dokunun Buluştuğu Dalaman

Deniz, doğa ve tarihi dokunun buluştuğu Dalaman’ı, daha önce ziyaret etme şansı bulamayanlar için Tatil.com olarak küçük bir rehber hazırladık. Mavi ve yeşilin buluştuğu Dalaman doğal bir cennettir. Göcek koyları en göz alıcı doğa güzelliklerinden biridir ve yat turizmi için çok elverişlidir. Kurşunlu, Gobun, Akbükü, Sarsila ve Boynuzbökü koyları da yine aynı güzelliktedir. Dalaman tatiliniz boyunca bütün koyları görmenizi şiddetle tavsiye ederiz. Çünkü emin olun bütün koylar sizi ayrı ayrı büyüleyecektir.

Kapıdağı yarımadası kıyılarında Karya ve Likya kalıntıları ile Dalaman’ın kuzey doğusundaki ormanlık alanlardaki köylerde çok sayıda kaya mezarları ve ilçe merkezine 4 km uzaklıktaki Şerefler köyündeki Likya antik kalıntılarını da görülmesi gereken yerler listesine almak gerekir. Dalaman’ın her yerinde bir tarihi kalıntıya rastlamak mümkün. Kaya mezarları, kaleler, su sarnıçları, türbeler, köprüler, manastırlar, su değirmenleri ve antik şehirler Dalaman’a paha biçilmez bir tarihi değer katmaktadır. Özellikle kalker dağlarda bulunan oyma mezarlar oldukça etkileyicidir.

Dalaman’ın denizi tatilciler için yazın tercih edilebilecek en güzel plajlara sahiptir. Dünyanın 6. büyük plajı olan İztuzu, Dalaman’dadır. Bu güzelliklere bir de Dalaman otelleri eklenince tatil için harika bir yer olmuştur. Herkese hitap edebilecek ve her ihtiyacı karşılayabilecek şekilde bölgeye yayılmış konaklama tesisleri ile Muğla otelleri bölgenin etkili yanlarından biridir. Muğla’ya bağlı bir ilçe olan Dalaman, turistler için kusursuz bir tatil vaat etmektedir.

Dalaman Lykia Resort Spa Hotel modern mimarisi ve üstün hizmet anlayışı ile misafirlerine eşsiz bir hizmet veren bölgenin güçlü konaklama tesislerinden biridir. Ayrıca Termominarel su banyosu, çamur banyosu gibi çeşitli türlerdeki yöntemlerle birlikte termal tedavi adı verilen hizmetlerde vermektedir. Fitness salonu, oyun salonu, spa, disko, iki yüzme havuzu ve kapalı havuzu ile Dalaman Lykia Resort Spa Hotel eksiksiz bir hizmet anlayışı ile misafirlerini ağırlamaktadır.

Bir diğer termal hizmetlere sahip otel, Therme Maris Health Spa Resort oteldir. Multimineral termal suyu ile Türkiye’de en yüksek mineriliazsyon değerine sahip tatil merkezi olduğunu söyleyebiliriz. Tesis içinde astım tedavisine yardımcı olan bir mağarası bile mevcut. Konuklar tarafından günün her saati gözlemlenen Nil kaplumbağları, WWF tarafından korunmakla birlikte tesese ayrı bir güzellik katmaktadır. Bunun yanı sıra su kaydırağı, kano, trekking, doğada bot ile nehir gezintileri, deniz, kumsal, koylarda tekne gezileri ve Marmaris’e günlük geziler ile Therme Maris Health Spa Resort’da geçireceğiniz tatil sonrası evinize kesinlikle yenilenmiş hissederek döneceksiniz.

Muğla Dalaman otelleri uzun seçenek listesiyle Tatil.com’da sizleri bekliyor. Tatil.com’u ziyaret edip size en uygun oteli bulabilirsiniz. Online rezervasyon sistemi ya da müşteri hizmetlerimizi arayarak sizde yerinizi ayırtabilirsiniz.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir