İstanbullu'nun Yeni Trendi: Karaköy

Beyoğlu ve Eminönü’nün tam ortasında yükselen bir tarih… Meşhur köprüsü, eski binaları, tarihi yapıları, tramvayı ve yıllara direnen klasik yüzüyle bir İstanbul Beyefendisi Karaköy… Eskinin Galata’sı ve hala İstanbul’un gözdesi!

 Tarihsel bir yüze sahip, fakat orijinalliğinden hiçbir şey kaybetmeyen bu bölgenin zaman yolculuğuna dönersek; ilk adımlarını Bizans’ta attığını söyleyebiliriz. Bu dönemde bir ticaret merkezi olan Karaköy, göç aldıkça önce liman ve daha sonra finans merkezi haline geldi… Farklı milletten pek çok insanın yerleşmesiyle, kültürel çeşitliliğini de arttırarak; kiliselere, merdivenlere, anıtlara ve binalara ev sahipliği yaptı.

Karaköy’ün konumundan bahsedecek olursak, ulaşım için ideal bir noktada… İstanbul denilince Karaköy, Karaköy denilince ‘Tünel’ aklınıza geliyorsa, o zaman siz nostaljik fünikülere en az bir kere binmişsiniz! Dünyanın en eski 2. yeraltı toplu taşıma sistemi olan Tünel, 1874’ten beri Beyoğlu’ndan Karaköy’e kim bilir kimleri taşıdı?

‘Altın Boynuz’ olarak tabir edilen İstanbul’un simgesi Haliç’in kıyısında yer alan Karaköy’den kalkan gemilerle, şehrin diğer yakasına ulaşabilirsiniz. Ayrıca uluslararası bir limana da sahip olan Karaköy’den, Akdeniz ve Karadeniz’in engin sularına doğru yol alan gemileri izlemenin ayrı bir zevk olduğunu da belirtmeliyiz. Tabi balıkçıların uğrak noktası Galata Köprüsü’nü de unutmamak gerek!

Asıl konuya dönersek, günden güne değişen yüzüyle Karaköy, tam bir trend merkezi haline geldi! Ulaşılabilirliği, tarihi dokusu, her biri farklı döneme ve yıla ait binaları ve ticarethaneleriyle uyumlu pek çok mekan açıldı. Bu mekanlar içerisinde sanat galerinden tutun da restorana, kafeye ve bara kadar her şey var… Gelin sizin için derlediğimiz Karaköy’ün en trend mekanlarını birlikte inceleyelim.

DEM

Kendisini ”İstanbul’un Çay Evi” olarak nitelendiren Dem, Karaköy’ün son zamanlarda açılmış en trend mekanlarından bir tanesi… Dünyada en çok çay içen milletlerden bir tanesi olduğumuzu düşünürsek 60 çeşit çayıyla Dem, Türklere yakışır nitelikte.

BEJ

İşletmeciliğini Lal Dedeoğlu’nun yaptığı Bej, Karaköy’ün en popüler mekanlarından bir tanesi.. Karaköy’ün trend öncüsü Bej, Fransız Geçidi’ne yakın ve bir o kadar Fransız havası taşıyan bir mekan. Burada dilerseniz kahvaltı yapabilir dilerseniz de dine&wine ile keyfinize keyif katabilirsiniz.

KARABATAK

Retro tarzıyla Karaköy’e cuk diye oturan bir mekan… Yemek ya da içki servisinin yapılmadığı, fakat birbirinden lezzetli Viyana kökenli kahve üreticisi Julius Meinl tarafından açılan Karabatak, bir akşamüstü kahve içmek için ideal olabilir.

UNTER

İç ve dış dizaynıyla Karaköy’ün modern masalı Unter, gece – gündüz uğrayabileceğiniz bir yer… Pek çok ünlünün de akın ettiği bu şık mekan, İstanbul’un sayılı mekanlarından biri! Kuzu incik, cheesecake ve şaraplar denenmesi gereken tatlar arasında.

FERAHFEZA

Sadece ayaküstü oturup bir şeyler içip gitmek, Karaköy’ün ruhunu anlamınıza yetmez! Bunun için oturup şöyle denize karşı güzel bir yemek yemeniz gerek. Karaköy’ün yenisi, Tarihi Yarımada manzarası eşliğinde, şık bir dizayna sahip.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir