Karadeniz'de Gezmediğiniz Yer Kalmasın!

Hey gidi Karadeniz! Denizi, yeşili, havası, suyu, insanı… Bu mükemmel doğa harikası yer hakkında ne söylesek ne yazsak az kalırdı ama biz yine de elimizden geldiği kadarıyla bahsetmek istedik.

Ülkemizin dört bir yanı farklı kültür mozaikleriyle bezeliyken bizler gezip görmeden durmamayı tercih ediyoruz. Bugünkü durağımızdan Karadeniz’in az bilinen köşelerine doğru tura çıkıyoruz. Yazması bizden okuması sizden. Keyifli okumalar. 🙂

1. Cide/Gideros Koyu

Kastamonu’nun Cide ilçesinde bulunan Gideros Koyu, Karadeniz‘in keşfedilmemiş yerlerinden sadece bir tanesi. Yemyeşil doğanın arkasına gizlenmiş bu koyda aradığınız huzuru bulacak; şehrin stresinden uzaklaşacaksınız. Bölgede bulunan küçük pansiyonlarda konaklama yapabilir, balık restoranlarında taze balık tatmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Sessiz ve sakin bir tatil isteyenlerin uğraması gereken yerlerin başında olan Gideros Koyu’nda denize girebilir ve balık tutabilirsiniz. Huzur burada!

Buraya özgü sarı yazmayı almadan dönmemenizi tavsiye ederiz!

2.Safranbolu/Kristal Teras

Safranbolu sınırları içerisinde yer alan Cam Teras’ta heyecan dolu manzara seyrine ne dersiniz?  80 metre yükseklikte bulunan teras, 75 ton taşıyabilme kapasitesine sahip.  30 kişilik grupların çıkmasına izin verilen bu teras, Tokatlı (İncekaya) Kanyonu’nu adrenalin dolu bir şekilde izleme fırsatı sunuyor. Yükseklik korkunuz varsa fobinizi buranın manzarasıyla yenebilirsiniz bile!

3. Zil Kalesi/Rize

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Zil kalesi düzensiz taşların üzerine oturtulmuş, heybetli görüntüsüyle Karadeniz’e tepeden bakıyor. Burası yeşilin en güzel tonlarının bir arada bulunduğu Doğu Karadeniz’in en güzel köşelerinden birisi. 13. yüzyılda yapıldığı düşünülen kalenin Fırtına Deresi manzarasına sahip olduğunu da söylemeden geçemeyiz.

4.Giresun Adası

Amazonlara ev sahipliği yaptığı söylenegelen ada… Giresun adası birçok mitolojik hikayeye konu olmuş bir yer. Amazonların yaşadağı rivayet edilen bu adaya günlük seferler düzenlenmekte ve serin sularında yüzme imkanı sağlanmakta. Doğu Karadenizin tek adası olma özelliğine sahip Giresun adası gezip görmeniz gereken yerlerin en başında yer alıyor.

5. Çal Mağarası/Trabzon

Dünyanın en uzun ikinci mağarası olarak kabul edilen Çal Mağarasının içinden küçük bir dere geçmektedir. Trabzon‘un Düzköy ilçesi sınırlarında  bulunan mağaraya ulaşım sağlarken bütün Karadeniz sahil şeridini gezebilirsiniz. Görüntüsüyle hayranlık uyandıran bu doğal güzellik, loş ışıklarla süslenmiş durumda. 2000 yılında turizme kazandırılan mağara, gezi noktalarınızın en ilgi çekicisi olmaya aday durumda.

Şimdi bavulu hazırlayın, siz de Karadeniz’in gizli kalmış güzelliklerini keşfetmenin, doğanın ve mavinin içinde kaybolmanın zevkine varın! Unutmayın tatil.com her zaman yanınızda!

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir