Marmara Bölgesi’nde unutulmaz bir tatil: Edremit Otelleri

Marmara Bölgesi’nde unutulmaz bir tatil geçirmek ister misiniz? Edremit otelleri tam da bunun için size kapılarını sonuna kadar açıyorlar. Edremit otelleri çocuklu ailelerden çiftlere kadar herkesi ağırlıyor. Tatil.com olarak Edremit hakkında sizin için ipuçları vereceğiz.

Edremit, Balıkesir ilinin bir ilçesi ve Ege Denizi’nin kıyısında yer alıyor. Gerek plajları gerek yeşil alanlarıyla tatilcilerin ve temiz bir nefes almak isteyenlerin adresleri arasında. Edremit’in merkezinde bütün ihtiyaçlarınızu karşılayabilirsiniz ve eğlence seçeneklerinden yararlanabilirsiniz. Edremit’in tarihi antik çağlara kadar uzanıyor ve adının Anadolu’nun kadim dillerinden Luwi dilinde Adra Vadisi anlamındaki adramut’tan geldiği söyleniyor. Edremit’te Ege Bölgesi’nin genelinde olduğu gibi zeytin ve zeytin ürünleri yaygın. Edremit’te gezilecek yerler arasında Edremit Körfezi, eskiden İda Dağı olarak anılan Kaz Dağları, Güre ve Derman kaplıcaları ve Güre Gelinçamı Mesire Yeri bulunuyor. Eski metinlerde sıklıkla adına rastladığımız Lesbos Adası, günümüzde Edremit açıklarındaki Midilli Adası’dır. Yunanistan’a bağlı bu adayı ziyaret edebilmeniz için Schengen vizesi gerekiyor. Vizeniz varsa Ayvalık’a geçerek buradan feribotla adaya ulaşım sağlayabilirsiniz.

Edremit’in termal bir bölgede yer aldığına değinmeden olmaz. Edremit termal otelleri dört mevsim sağlıklı bir tatil yapmanıza olanak tanıyor. Edremit’te, yukarıda da bahsettiğimiz gibi, Güre ve Derman kaplıcaları gibi kaplıcalar hizmet veriyor. Termal otel, termal kaynaklardan yararlanabileceğiniz şekilde tasarlanmış oteldir. Termal kaynaklara sıcaklıklarına göre ılıca ve kaplıca adı verilir. Termal sular yerin metrelerce dibinden çıkarken birçok minerali de beraberinde getirdiği için şifalı olduklarına inanılır. Son araştırmalara göre bu yararlardan pek çoğu temellenmiştir. En yaygın kabul gören yararlarını ruh sağlığı, sinir sistemi, kemik, eklem ve kas rahatsızlıklarında görmek mümkün.

Edremit’te nerelerde kalabilirsiniz?

Adrina Hotel De Luxe Health Spa: İskele Mahallesi’nde yer alan otel özenli ve modern tasarımıyla konuklarına harika bir konaklama deneyimi yaşatıyor.

Entur Termal Hotel: Kaplıcaların tadını çıkartmak için ideal bir otel. Ama tesis sadece termal havuzlarıyla değil birçok olanağıyla da göz dolduruyor.

Balıkesir’de Edremit dışında Ayvalık ve Erdek de deniz ve doğa tatili arayanlar için uygun. Kazdağları Milli Parkı maceracı ve doğa sever tatilciler için bulunmaz bir cennet. Tatilinizde Balıkesir ve ilçelerine de yer ayırın.

İster Tatil.com internet sitesini kullanarak isterseniz çağrı merkezimizi arayarak Edremit otellerinde yerinizi ayırtabilirsiniz.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir