UEFA Final Maç Turu

UEFA Kupası Finali bu sene 15 Mayıs 2013 tarihinde Amsterdam Arena’da, Portekiz takımı SL Benfica ve İngiliz takımı Chelsea FC arasında oynanacak. Tatil.com futbol severleri unutmadı. UEFA Final Maç Turu size büyük finali izleme fırsatının yanı sıra dillere destan Amsterdam kentini gezip görme fırsatı da sunuyor.

Amsterdam Hollanda’nın idari olmayan başkentidir. Amsterdam’ın adı Amstel Nehrinden gelir. Şehir, başta bu nehir kıyısına kurulmuş bir tatil köyüymüş. Şimdiyse nüfusu milyonu geçen kocaman bir şehir. Amsterdam’ın kalbinde yer alan, 17. yüzyıldan kalma kanallar UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alır. 17. yüzyıldan sadece kanallar değil birçok yapı da kalmıştır. Bu yapılar, Avrupa’nın en köklü kent dokuları arasındadır.

Amsterdam her yıl akın akın turistleri ağırlar. En meşhur mekanlardan biri dünyaca ünlü Dam Meydanı’dır. Tarihi dokusunu büyük bir bilinçlilikle koruyan Amsterdam oldukça gelişmiş bir şehirdir. Dünyanın en büyük 500 şirketinin 7 tanesinin genel merkezleri Amsterdam’dadır. Dünyada en çok ziyaret edilen 5. merkezdir. Birçok otel kapılarını ziyaretçilere açar. Mehşur Red Light District de Amsterdam’dadır ve Coffee Shop’ları da ünlüdür.

Şehirde birçok müze bulunur. Van Gogh Müzesi bunlardan biridir. Ulaşım için bisiklet yaygın olarak kullanılan bir taşıttır. Bisikletlere özel yollar ve park alanları vardır. Amsterdam’ın en büyük takımı futbol severlerin aşina olduğu AFC Ajax takımıdır.

UEFA Final Maçı için ev sahipliği yapacak olan Amsterdam Arena’nın ülkenin en büyük stadyumu olduğunu da not düşelim.

Tatil.com’un düzenlediği UEFA Final Maç Turu programından da biraz bahsedelim. Tur, 14 Mayıs 2013 hareketli. 2 gece ve 3 gün sürecek. Gidiş dönüş uçak ulaşımı Transavia Havayolları’nın düzenlediği özel seferle gerçekleşecek. İlk gün sabahtan yola çıkıp Amsterdam’a ulaşıyoruz. Özel otobüsümüzle panoramik Amsterdam turunda Dam Meydanı, Yel Değirmeni, Leidseplein, Rembrantplein, Kraliyet Sarayı, Red Light District, tarihi tren istasyonu, Çiçek Market ve dünyaca ünlü elmas fabrikasını göreceksiniz.

Ertesi gün dilerseniz Volendam Balıkçılar Kasabası ve Marken Kötü turuna katılabileceksiniz. Tur dönüşünde peynir çiftliğinden meşhur Hollanda peynirleri alabileceksiniz. Akşamleyin maçı seyrettikten sonra otelinizde dinlenebileceksiniz.

Son gün, dilerseniz Büyük Hollanda turuna katılabileceksiniz. Mavi porselenleriyle meşhur Delft şehri, Hollanda’nın ticaret merkezi olan Rotterdam Şehri, eski başkent der Haag, minyatür maket Hollanda Madurodam, Mestag panorama, Kraliyet Sarayı ve Kuzey Denizi’ni görebileceksiniz. Sonra da bu güzel şehri bırakıp eve dönüş…

Aklınıza takılan sorular varsa sosyal medyadan ve çağrı merkezlerimizden daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Süper Kupa kimin olacak? Yanıtı, Amsterdam’ın büyülü atmosferinde kendiniz öğrenin.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir