Yaz Dönemi Yurtdışı Turları

Yaz geldi geçiyor… Yaz denilince akla ilk gelen şey şüphesiz tatildir ve yaz bitmeden gidin diye yurtdışı turları yaz fırsatları sizlerle… Öyle ki tüm bir yıl boyunca tatil haftasının hayalini kurar, defalarca plan yapıp bozarız. Özellikle turizm bölgeleriyle zengin olan ülkemizde tatil yapmak her ne kadar eğlenceli olsa da, bir de dünyayı görmek lazım değil mi? Adeta gözlerini açacak, yeniden doğduğunuzu hissedeceğiniz bu coğrafyaların rotasını gelin birlikte çizelim…

Öncelikle pahalı olduğu düşünülen yurtdışı turları tatil.com’un cazip fırsatlarıyla ekonomik hale geliyor. Taksit fırsatları sunan ve konforlu bir seyahat garantisiyle, dünyaya adım atmanız artık mümkün… Peki yurtdışı turu denilince ne anlıyoruz?

Özellikle yurtdışı yaz turları en çok tercih edilenler arasındadır. Bunun sebebi hem okulların tatil olması, hem yaz aylarının getirdiği tatil anlayışı ve sıcaklıkların artmasıdır. Tüm yılın yorgunluğunu atabileceğiniz bu turlarda, gidilen klasik ülkelerin yanı sıra birden fazla ülkeyi içeren turları tercih edebilir, daha çok yer görebilirsiniz.

Örneğin bunlardan bir tanesi, Bangkok Pattaya Singapur Turu. Bangkok’tan başlayan turda ilk olarak karşınıza geleneksel kıyafet giyen Tayli kızların çiçekli karşılamasına maruz kalabilirsiniz. Ardından Yatan Buddha Heykeli, Oturan Buddha Heykeli, mezar taşları, Kraliyet Tapınağı, 5,5 ton ağırlığındaki Buddha Heykeli’ni görebilirsiniz. Burada şehrin en büyük deniz mahsüllerini yapan restaurantta değişik tatlar tadabilirsiniz. Ayrıca Yüzen Çarşı’yı, orkide bahçelerini, Siam Niramit Show’u izleyebilirsiniz. Buradan Phuket Adası’na geçerek dinlenip ertesi gün Phi Phi Adası’nın altın kumsallarında güneşin içinize damlamasına izin verin. Ardından Singapur’a geçerek burada suni yağmur ormanlarından geçebilir, leopard ve dev yarasa gibi hayvanları yakından görebilirsiniz. Sentosa Adası’na ise masal gibi bir manzarayla teleferikle katedebilir, köpek balıkları ve pek çok canlının yüzdüğü balıkları büyük akvaryumdan izleyebilirsiniz.

Ben tek ülke gezeceğim, onu da iyi gezeceğim diyorsanız Muhteşem Fas turu da sizin için ideal olabilir. Marakeş’te başlayan bu Arap rüyası, camiler, saraylar türbeler ve bahçeler görerek devam edecek. Mucizeler Avlusu’nu göreceğiniz Fas’ta ayrıca meddahlar, yılan oynatıcıları, dövmeciler, hokkabaz, cambazlar ile karşılaşabilirsiniz. Ardından Atlas Okyanus’unun kıyısında yer bulan küçük balıkçı kasabalarını gezip, medinası şehirciliğini göreceksiniz. Quarzazate yani Gladyatör, Büyük İskender, Arabistanlı Lawrance gibi filmlere mekan olan bu kasabayı gezeceksiniz.

Ayrıca sizin seçtiğimiz yaz turları arasından olan Endülüs turu da oldukça uygun ve eğlencelidir. İstanbul’dan direk Malaga’ya hareket edeceğiniz bu şehirde Pablo Picasso doğmuştur. Park Caddesi, Plaze de Merced, Cervantes Tiyatrosu, Puerto Marina, La Alcazaba ve Gibralfaro Kalesi göreceğiniz yerler arasındadır. Endülüs Emevileri’nin en nadide mimari eserlerini göreceğiniz Endülüs’te adeta çağın büyüsüne kapılacaksınız. Musevi Mahallelerinde ayaklarınız birbirine karışacak ve boğaların güreş alanı olan Plaza de Toros’ta kırmızı ateşi hissedeceksiniz. Ardından ElHamra Sarayı altında büyüleneceksiniz…

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir