Baharda İspanya Bir Başka…

Dünyayı görmek ve tanımak hoşunuza gidiyor mu? Kimin gitmez ki… Tatil.com olarak en güzel destinasyonlara turlar düzenlerken bu yerleri tanıtmak da görevimiz. Bugünkü durağımız Güney İspanya, Endülüs ve Sevilla. İspanya turu başlasın!

Sevilla, Endülüs’ün başkenti, Güney İspanya’nın kültürel ve ekonomik merkezi. İspanya’nın ve genel olarak Orta ve Kuzey Avrupa’nınkinden çok farklı bir mimari sizi bekliyor olacak. Sevilla’da görebileceğiniz yerler arasında dünyanın en büyük katedrallerinden biri olan ve Christopher Columbus’un mezarına ev sahipliği yapan Seville Katedrali, Mağribi tarzında inşa edilmiş  Seville Alkazarı, güzel minare kulesi La Giralda ve Espana Meydanı bulunuyor. Nisan Festivali’nde flamenko dansı ve rengarenk kostümleri seyretme fırsatı bulabilirsiniz.

Endülüs, İspanya’nın güneyinde yer alıyor. Endülüs’te antik kentler, çöller, muhteşem plajlar, sıradağlar ve kayak merkezi bulunuyor. Yok yok anlayacağınız. Sevilla dışında Cordoba, Malaga, Granada gibi ünlü şehirler de burada. Elhambra Sarayı en bilinen eserlerden. Ayrıca doğal manzaraları seviyorsanız Avrupa’nın en büyük göllerinden biri olan Negratin Gölü ve çevresi de hoşunuza gidecektir.  Endülüs turu tatilcilerin en çok tercih ettiği turlardan.

Bahar zamanı aynı zamanda Paskalya zamanı… Öncelikle Paskalya’yı anlatalım. Paskalya, Hristiyanların kutladığı en önemli ve en eski bayramlardan biri. Paskalya dönemi denilen dönem aşağı yukarı Mart sonundan Nisan sonuna kadar süren dönemdir. Paskalya’da Türkiye’den de aşina olduğunuz paskalya çörekleri yapılır ve dağıtılır. Yumurtalar rengarenk ve desen desen boyanır. Saklanan yumurtaları bulmak çocukların en büyük eğlencelerindendir. Paskalya tavşanı da olmazsa olmazlardandır.

İspanya, Paskalya Bayramı’nın merkezi kabul ediliyor. İspanya’nın özellikle güneyi. Yani Sevilla ve Endülüs. Paskalya’da bu yerlerde özel kutlamalar düzenlenir. Dünyadaki ünlü festivalleri aratmayacak muhteşem görüntüler eşliğinde bir tatil yapmak için Paskalya Dönemi’nde İspanya’nın güneyini tercih edebilirsiniz. Elbette İspanya turunuzu önceden ayarlamanızda yarar var çünkü bu dönemde aşırı yoğunluk yaşanma ihtimali yüksek.

Barselona turu da İspanya’ya gideceklerin en üst sıradaki tercihlerinden. Barselona’da özellikle Antoni Gaudi’nin usta eserleriyle dolu Güell Parkı’nı ziyaret etmelisiniz. Gaudi’nin eserleri arasında mozaik semender ve zamanında tamamlanamayan Familia Sagrada var. Tabii İspanya’nın görkemli başkenti Madrid de görülmeli. Madrid ve Barcelona’nın birlikte olduğu turlara da katılabilirsiniz.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir