Barselona Bira Festivali 2024

Neredeyse evrensel kültürün bir parçası haline gelmiş olan bira, dünyanın pek çok ülkesinde yaşayan milyonlarca insan için bir içkiden çok daha fazlasını ifade eder. Kimi için yoğun bir iş gününden sonra yorgunluk gideren, kimi için arkadaş sohbetlerine eşlik eden, kimi için de keyif veren bir içecektir… Bira o kadar çok sevilir ki adına festivaller bile düzenlenmektedir. Bu festivallerden bir tanesi de Barselona Bira Festivali

Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Barselona Bira Festivali Mayıs ayında Barselona Denizcilik Müzesi’nde (The Barcelona Maritime Museum) gerçekleşecektir. 2012’den beri düzenlenmekte olan festivale yerli ve yabancı 300 çeşitten fazla bira markasının katılımı sağlanacaktır. 7 Euro’luk giriş ücretini verdikten sonra katılabileceğiniz festivalde sizler de pek çok bira çeşidini tatma şansını bulabilirsiniz. 7 Euro’luk giriş ücretine bir bardak, bir kitapçık ve 2 festival parası dahildir. Festivalde tadacağınız biraların ücretini yalnızca festival paraları ile ödeyebileceğiniz şekilde bir düzen kurulmuştur. Bu nedenle festival başında bu paraları satın almanızı daha sonradan satış noktası aramamanızı tavsiye ederiz. Festival paralarınızı edindikten sonra tam 60 adet musluğu olan ekstra büyük bara giderek 300 çeşit biradan dilediğinizi tadabilirsiniz. Girişte verilen kitapçık yardımıyla müze içinde rahatlıkla gezebilir, dünya biraları hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Hiç zorluk yaşamadan, gönlünüzce festivalin tadını çıkarabilmeniz için her şeyin düşünüldüğü organizasyon için bir “bilgi takımı” da görev alacaktır. Aklınıza takılan tüm soruları, katılımcılara bilgi vermek için hazır bekleyen bilgi takımındakilere sorarak sorunsuz bir etkinlik yaşamanız mümkün.

Bira festivali deyince bardaklar dolusu bira tüketebileceğiniz bir yer gelmesin aklınıza tabi… Burada asıl amaç tadım yaptırmak, farklı bira markalarını tanıtmak, bira gurmeleri ile hep birlikte keyifli deneyimler yaşamak. Bu yüzden festival boyu pek çok etkinlik düzenlenecektir. Bira kültürüne dair gastronomik konferanslar ve sunumlar düzenlenecek olup dünyadaki diğer bira severler ile tanışma partisi de yapılacaktır. Bunun yanında profesyonel toplantılar da iş ilişkileri kurmayı düşünenler için gerçekleşiyor olacak.

Farklı etkinlikleri sevenler için son derece çekici olan bira festivali sayesinde yoğun iş temposundan biraz uzaklaşarak eğlenceli birkaç gün yaşayabilirsiniz. Hatta bira festivali bahanesiyle küçük bir Barselona turu atabilirsiniz. Bu turla İspanya’nın ikinci büyük kenti olma özelliğine sahip olan Barselona’nın ünlü bazilikası Sagrada Familia’yı gezebilir, Barselona Futbol Kulübü’nün efsanevi stadı Camp Nou’yu yakından görebilirsiniz.

Sayılı günler kalan bira festivaline siz de katılmak isterseniz, festival alanına yakın olan Barselona otelleri için araştırma yapmayı ve yerinizi şimdiden ayırtmayı ihmal etmemenizi hatırlatır ve şimdiden tüm katılımcılara iyi eğlenceler dileriz!

tatil.com’un sunduğu Barselona Turları fırsatlarını incelemeyi unutmayın.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir