Bir Hafta Sonu Kaçamağı: Eskişehir

Havalar ısınmaya başlamış, bahar çiçekleri açmışken hepimizin içinde bir yerlere gitme, gezme isteği uyanıyor. Burada en büyük kurtarıcımız olarak hafta sonlarımız devreye giriyor ve bizi Eskişehir’e davet ediyor.

Eskişehir bir öğrenci şehri olarak bilindiği için gelişmiş ve gezilecek, görülecek yerlerin fazla olduğu bir şehirdir. Konaklama için Eskişehir otelleri aramadan önce, nerelere gidilir, nerelerde gezilir diye sorduğunuza eminiz. O halde Eskişehir’de neler yapabilirsiniz bir bakalım…

Porsuk Çayı Turu ve Adalar Bölgesi

Sakarya Irmağı’nın en uzun kolu olan Porsuk Çayı üzerinde tekne veya gondol turlarına çıkabilir, bu şekilde şehri keşfe başlayabilirsiniz. Ayrıca çayın geçtiği bölgelere adalar bölgesi adı veriliyor. Bu bölgenin hareketli ve öğrencilerle dolu hayatına göz atabilirsiniz.

Odunpazarı Evleri Turu

Odunpazarı’nda bulunan eski Osmanlı evleri arasında kaybolabilirsiniz. Bu evler arasında gezerken tarihte bir yolculuğa çıkarak ve şehir hayatının karmaşasından, stresinden uzaklaşabilirsiniz. Ayrıca Odunpazarı’nda Lületaşı Müzesi, Çağdaş Cam Sanatları Müzesi, Atlıhan El Sanatları Çarşısı gibi Odunpazarı’na özgü pek çok yeri ziyaret etmeniz mümkün.

Sazova Parkı

2008 yılında açılan park aslında bir bilim kültür merkezi olarak tasarlanmış ve günümüzde Eskişehir’in simgelerinden biri haline gelmiştir.

Masal Şatosu, Korsan Gemisi, Yapay Gölet, Bilim Deney Merkezi, Sualtı Dünyası gibi bölümlerden oluşan Sazova Parkı Eskişehir’in ve Türkiye’nin en ünlü ve en büyük parkları arasında yer alıyor. Bu parkın en ünlülerinden Masal Şatosu, adı gibi masallardan fırlamışçasına parkta ilk gözünüze çarpan yapı olacak. Masal Şatosu, yapı olarak Eskişehir’in Disneyland’ı olarak da anılmaktadır.

Kentpark

Eskişehir’in ünlü parkları arasında yer alan Kentpark, içerisinde bulunan yapay plaj ile ülkemizde bir ilk olma özelliğine sahip. Denize kıyısı olmayan bir şehrin plajında yüzmek değişik bir deneyim olabilir. Ayrıca parkın içinde piknik yapabilir, göletin çevresinde bisiklet turuna çıkabilirsiniz.

Eskişehir’in Gurme Lezzetleri

  1. Kentpark’ta yüzme deneyiminden önce göletin kenarında bir kahvaltı yapabilir ve güne enerjik olarak başlayabilirsiniz.
  2. Eskişehir’de yemeden dönmemeniz gereken tatlardan biri çibörek. Kentpark turunuz sırasında elinize bir çibörek alıp hiç vakit kaybetmeden turunuza devam edebilirsiniz.
  3. Eskişehir’in meşhur bir diğer tadı Balaban kebabı. Tatarca’da ‘’çok’’ anlamına gelen ‘’balaban’’ sözcüğü kebabın içinde bulunan malzemelerden kaynaklanıyor. İçinde pide, köfte, sos, yoğurt, tereyağı, biber ve domates bulunuyor. Hem lezzet hem de kalori bombası… Bu lezzetli kebabı adalar bölgesini dolaşırken tadabilirsiniz. Aldığınız kalorileri de şehirde yaptığınız yürüyüşler sırasında eritebilirsiniz. 🙂
  4. Odunpazarı’nda ciğeriyle ünlü bir nokta olan Ciğerci Ahmet’in muhteşem tatlarına kendinizi bırakabilirsiniz.
  5. Eskişehir’in ünlü tatlısı olan met helvasını da yine Odunpazarı’nda bulunan ‘’Tanınmış Helvacı’’ da yiyebilirsiniz. Mis gibi günlük tereyağlı, cevizli helvalarının kokusu bile iştahınızı açıyor.
  6. Haller Gençlik Merkezi içinde bulunan Mazlumlar Muhallebicisi’nin ünlü sütlü tatlılarını tadabilirsiniz. Keşkül, kazandibi ve sütlaç favorilerimiz arasında…
  7. Sazova Parkı’nda piknik yapabilir ve burada parkın bölümlerini ziyaret edebilirsiniz.
  8. Porsuk Çayı etrafında çimlerde oturabilir ve eğer öğrenci değilseniz öğrencilik günlerinize geri dönebilirsiniz.
  9. Adalar bölgesinin hareketli hayatı içine kendinizi bırakabilir buradaki kafelerde üniversite öğrencileriyle birlikte vakit geçirmenin tadına varabilirsiniz.
  10. Odunpazarı turunuz sırasında acıktığınızda kendinizi hemen Osmanlı Evleri içinde kurulmuş restoranlardan birine atıp muhteşem lezzetleri tadabilirsiniz.
  11. İsterseniz kendinizi tamamen tatil.com’a bırakabilir, Eskişehir turları ile hepsini yapabilirsiniz!

Bunlara da göz atın...

1 Yorum

  • Erdinç Ali Güler , Ekim 17, 2017

    Porsuk çayına kesinlikle uğrayın derim güzelim şehrimiz Eskişehir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir