Şehrin Kalbinde Konaklayın!

Ülkemizde bir yerlere yaz tatiline çıkmak için biraz daha zamana ihtiyacımız olsa da baharın gelmesiyle Türkiye’nin pek çok yerini gezip görebilme fırsatını değerlendirebiliriz. Üstelik bunun için çok fazla bütçe ayırmamıza da gerek yok! Şehir otelleri sayesinde gideceğimiz yerin dilediğimiz yerinde hesaplı bir şekilde konaklayabiliriz.

Şehir otelleri yurt içinde ve yurt dışında çeşitli şehirlerin merkezlerinde kısa süreli konaklamaya uygun olan otellerdir. Otel tatilini değil de gezginci tatili tercih edenlerin en büyük kurtarıcısı olan şehir otellerinde hesaplı bir fiyata konaklarken kalan bütçenizle daha fazla gezip görebilme şansına sahip olabilirsiniz. Tabii ki şehir otellerinin fiyatları bulundukları şehre ve konumlarına göre değişiklik gösterebilirler, bunu da söylemeden geçmeyelim.

Tatil.com’da istediğiniz şehirde hem merkezde hem de ekonomik şehir merkezi otelleri bulmanız çok kolay.

Şehir otelleri yalnızca tatil için değil çeşitli amaçlarla kullanılabilir elbette. İş seyahatleri ve toplantılar için de şehir otelleri oldukça idealdir. Şehir otellerinin hemen hepsinde toplantı ve kongre salonları bulunur. Şehir otelleri, hafta sonu keyifli ve dinlendirici bir kaçamak yapmak isteyenlerin de uğrak yerlerindendir. Hatta şehirleri kendi başlarına dolaşmak isteyen birçok gezgin çift de yurt içi ve yurt dışı balayı otelleri olarak şehir otellerini tercih etmektedir.

Şehir otelleri genelde oda kahvaltı konseptinde hizmet vermektedir çünkü konuklar gün içinde otelde bulunmayabilir. Ama Antalya gibi tatil merkezlerinde şehir otelleri yarım pansiyon, herşey dahil veya ultra herşey dahil olabilir. Dolayısıyla tatil yapmak isteyen konuklar şehir otellerini de tercih edebilir.

İstanbul şehir otelleri: Türkiye’nin en kalabalık şehri olan İstanbul şehir otellerinde her gün, her hafta sayısız misafiri ağırlar. İstanbul merkez otelleri birçok semtte bulunabilir. Şehir otellerinin en yoğun olduğu bölgelerden biri Taksim ve çevresi. İstiklal Caddesi, Pera, Şişhane, Talimhane, Elmadağ ve Tarlabaşı’ndaki İstanbul otelleri yılın hemen her zamanı doludur. Bu bölge neredeyse yerli turistlerden çok yabancı turistleri ağırlar. Yine yerli turistler kadar yabancı turistlerin rağbet gösterdiği bir bölge de Sultanahmet. Taksim ve Sultanahmet şehir otellerinde kalan konuklar gün içinde İstanbul’un gezilecek önemli yerlerine de yakın olurlar. Avrupa ve Anadolu yakasında başka bölgelerde daha az turistik olan ekonomik şehir otelleri bulmanız mümkün.

Antalya şehir otelleri: Antalya şehir otelleri, bahsettiğimiz gibi diğer şehir otellerinden biraz farklı. Oda kahvaltı konseptle sınırlı değiller. Antalya’nın merkezinden turizm yönünden ünlü beldelerinin hepsine taşıt var. Lara, Side, Belek, Kemer ve Alanya’ya sık sık kalkan minibüs ve otobüslerle bir saat veya bir buçuk saat gibi sürelerde ulaşmanız mümkün. Dolayısıyla, Antalya şehir otellerinde kalarak rengarenk bir tatil geçirmek elinizde.

Ankara şehir otelleri: Türkiye’nin başkenti Ankara, İstanbul’dan sonra en yoğun iş turizminin yaşandığı şehirlerden biri. O yüzden Ankara şehir otelleri de her mevsim doluluk yaşıyor. Ankara’da ulaşım kolay olduğu için şehir otellerinin konumu genelde benzer.

İzmir şehir otelleri: İzmir, Ege’nin incilerinden. O da İstanbul ve Ankara gibi iş turizminin merkezlerinden. İzmir’in meşhur Kordonboyu muhteşem bir manzara ve gezi seçeneği sunuyor. İzmir şehir otellerinde kaldığınızda gezebilir ve İzmir’in yerel lezzetlerinden tadabilirsiniz.
Bursa şehir otelleri, Mersin Şehir otelleri, Adana şehir otelleri, Hatay şehir otelleri, Denizli şehir otelleri, Kocaeli şehir otelleri, Konya şehir otelleri, Samsun şehir otelleri de Tatil.com’da bulabileceğiniz şehir otellerinden…

Bunların yanı sıra her gün sabah 6’da başlayıp, gece yarısına kadar süren bitmek bilmeyen bir trafik… Gün boyu türlü sorunlarla cebelleştiğiniz bir iş… Sınavları hiç bitmeyecekmiş gibi gelen okulun o “acaba işime yarayacak mı?” dediğiniz dersleri… Büyük şehirlerde yaşayanların çilesi bitmez. Uyku haricinde her anını mücadeleyle geçiren İstanbullunun da kaçamağa ihtiyacı vardır. Yıllık izninize daha çok mu var? Şöyle hafta sonu kafa mı dinlemek istiyorsunuz? İşlerinize odaklanmak ya da toplantılarınızı gerçekleştirmek için sakin sessiz bir yer mi arıyorsunuz? Sevgilinizle, arkadaşınızla ya da ailenizle geçirmek istediğiniz o huzurlu birkaç gün için size önerilerim olacak. Hem de bunu gerçekleştirmek için çok uzaklara gitmenize ve yığınla para ödemenize gerek yok. İstanbul çevresinde yer alan yakın bölge otelleri ile hazır bahar gelmişken keyifli ve kısa bir tatil geçirebilirsiniz.

Son olarak yalnızca yurt içinde sınırlı kalmayıp yurt dışına çıkmak isteyenler için de gidebilecek pek çok yurt dışı şehir otelleri bulunmakta! Şehir haritası elinizde sokak sokak gezmeye başlamadan önce gideceğiniz şehrin otellerine göz atmayı ihmal etmeyin…

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir