Dürbünleriniz Hazır mı?

Kuş cıvıltıları, baharın gelişi, yemyeşil bir doğa hepimizi cezbeden şeyler. Bu yüzden size bir teklifimiz var, Mayıs ayında İngiltere’ye gitmeye ne dersiniz?

Her yıl Mayıs ayının ilk Pazar günü uyanış çağrısını dinlemek ve bir mucizeye tanıklık ederek yaşadığını hissetmek için halk erkenden kalkıyor. Dürbünler, piknik sepetleri alınıyor. Buluşma yeri London Wetland Centre. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte aklınıza gelebilecek tür tür ötücü kuş başlıyor hünerlerini sergilemeye. Bir kaç saatlik kuş gözlemi ve doğanın senfonisini dinlemenin ardından sıra geliyor çimlere yayılıp piknik yapmaya. Gün batımına kadar dinlenerek ve doğanın tadını çıkartarak geçen gün  havanın kararmasıyla beraber yerini eğlenceye bırakıyor. Açık hava partileri, konserler ve eğlenceli aktivitelerle geçen akşam ile etkinlik tamamlanıyor. O zaman sizi şöyle İngiltere otelleri bakmaya doğru uğurlayalım!

Uluslararası Şafak Kosoru Günü İngiltere öncülüğünde halkın yoğun katılımıyla gerçekleşse de aslında yalnızca oraya özgü bir şey değil.  Geçtiğimiz yıl İstanbul Kuş Gözlem Topluluğu  üyeleri etkinliğin İstanbul ayağını gerçekleştirmek üzere Garipçe köyüne giderek gözlem yaptı. Devamının gelmesini umuyoruz!

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir