Kartalkaya'da Kayak Keyfi

Aslında modası hiçbir zaman geçmeyen kayak turizmi, yepyeni tesisler ile her zaman canlı tutuluyor… Gözde turizm ülkelerinden olan Türkiye’de, yaz kadar artık kış ayları da canlı geçmeye başladı. Sadece Uludağ ve Palandöken ile sınırlı kalmayan kış turizmi gün geçtikçe büyüyor… Bunun sebebi kaliteli tesislerin, iyi hizmet politikalarıyla yerli ve yabancı pek çok misafiri kendine çekmesi. Bu tesislerden biri de Kartalkaya şüphesiz. Özellikle büyük şehirlere yakınlığı, ulaşım kolaylığı ve tesis zenginliği ile dikkat çekiyor, Kartalkaya… Bir hafta sonunda aileleriyle ya da arkadaşlarıyla nefes almak isteyen misafirler artık uzaklara gitmek yerine Kartalkaya’yı tercih ediyorlar. Peki burayı bu kadar özel kılan nedir diye sorarsanız, gelin sorunuza yanıt arayalım…

Bolu’da Köroğlu Dağları’nda bulunan Kartalkaya, pistleri ve tesisleri ile dikkat çeken bir kayak merkezidir. Özellikle İstanbul ve Ankara’ya yakınlığıyla bilinen Kartalkaya, hafta sonu pek çok misafiri ağırlamakta. İster profesyonel ister amatör isterse hiç kayak yapmayan biri olsun, Kartalkaya’da herkes için aktivite bulmak kolay… Dilerseniz burada profesyonel eğitimcilerden kayak eğitimi alabilir ve bu sporun tadını çıkabilirsiniz. Aralıktan mart ayına kadar kayak sezonu devam eden Kartalkaya’nın pistleri de, dünya ile yarışır durumda. 2000 metre yükseklikte bulunan tesislerin etrafına kurulan pistler, oldukça modern ve kaliteli bir düzeyde. 3 metreye kadar kar kalınlığının olduğu bölgede, zirve kayalıktır ve etrafı alpin çayırlık, çam ağaçları ile kaplıdır. Ayrıca kayarken mükemmel bir dağ manzarası ile karşılaşmakta cabası… Zira buradan Köroğlu ve Bolu Dağları’nın karla kaplı, beyaz şapkalı zirvelerini görebilirsiniz.

Kartalkaya kayak merkezinde 2 adet telesiyej, 6 teleski ve 3 adet baby lift olmak üzere toplamda 11 lift bulunuyor… Dorukkaya kayak merkezinde ise 8 ski-lift, 11 adet kayak merkezi bulunuyor. Ayrıca Avusturyalı mühendisler tarafından yapılan ve Türkiye’nin ilk profesyonel snowparkı da burada! Eğer kayak yapmaya yeni başladıysanız, size Kartalkaya kayak merkezini tavsiye ederiz, özellikle Köroğlu pistini! Zira bu pistler daha basit parkurlara sahip… Fakat ben bir profesyonelim ve heyecanı severim diyorsanız Dorukkaya daha avantajlı.

Kayak yaptınız fakat eve gitmek istemiyorsanız ya da kayak keyfini biraz daha uzatmak istiyorsanız, Kartalkaya Otellerinde rahatlıkla konaklayabilirsiniz. Bunlardan bir tanesi Dorukkaya Ski & Mountain Resort‘tür… Dünya standartlarındaki pistleri, kayak okulları, profesyonel hocaları, yüksek kar kalitesi ile Kaya Hotels ayrıcalığını Dorukkaya Ski & Mountain’de yaşayabilirsiniz. Standart, süit oda ve villa seçenekleri, eğlenceli aktiviteleri, akşam partileri, ısıtmalı havuzları ve spa merkezi ile kış tatilinizi mükemmel hale getirebilirsiniz.

Kaya Palazzo Ski & Mountain Resort ise, Kartalkaya’yı tercih edenler için yeni bir seçenek… Yüksek müşteri memnuniyeti benimseyen yapısı, muhteşem iç mimarisi, yüksek korumalı liftleri, 11 adet Uzakdoğu masaj salonu, İsviçre lezzetlerini bir araya getiren Fondue Restoran’ı, dağ manzaralı odaları, havai fişek gösterileri, kış partileri ve gece kayak imkanları ile pek çok misafirin ilgisini çekmekte.

Burada bulunan başka bir seçenekse, 300 dönümlük meşe ormanının içerisine kurulan Grand Kartal Hotel’dir… 2012’de açılmasıyla Kartalkaya’nın yeni yüzü olan Grand Kartal Hotel, liftleri ve tesis olanaklarıyla tam bir dağ oteli. Pist ve dağ manzaralı odaları, kapalı havuzları, masaj ve spa imkanları, iddialı açık büfe yemekleri, pistleri ve çocuklar için hazırlanmış pek çok hizmeti ile ailenizle gönül rahatlığıyla tatil yapabilirsiniz.

Siz de bu kış evde oturmak yerine, şömine başında kahvenin, karda sucuk ekmeğin ve sıcak kış gecelerinin tadını çıkarın…

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir