Kasımda Aşk Bu Şehirlerde Bir Başka

Kasım ayı seyahat planınızı hala yapmadınız ya da nereye gideceğinize karar veremediniz mi? Yazımız planlarınıza ışık tutacak.

Yazı geride bıraktığımız, soğukların artık iyiden iyiye kendini hissettirdiği sonbaharın son ayı Kasım geldi çattı. Kasım deyince akla gelen ilk şeyin aşk olduğunu biliyoruz. Kasımda Aşk Başkadır filminden ilham aldığımız bu ayda sizler için aşkın en güzel halini yaşayabileceğiniz yerleri derledik. Şimdiden aşkla okumalar.

1. Prag

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti olan Prag, tarih kokan sokakları ve lezzetli yemekleriyle sizi mest ederken geçireceğiniz aşk dolu bir tatil vaad ediyor. Gezmek için en uygun olan zaman ise içinde bulunduğumuz sonbahar ayları. Yaz aylarında oldukça kalabalık olan kenti havalar çok da soğumadan gezmenizi tavsiye ediyoruz.

2. Belgrad

Avrupa’nın en eski yerleşim yerlerinden olan Belgrad’da geçireceğiniz tatil hem romantik hem de bütçenize dost olacak. Vizesiz seyahat edebileceğiniz bu yerin samimi atmosferi ve doğasında kaybolacaksınız. Tarihi dokuların arasında gezinirken geçmişe gittiğinizi hissedeceksiniz.

3. Barselona

İspanya‘nın kuzeybatısında yer alan Barselona, masal diyarından fırlamış gibidir. Unesco Dünya Mirası listesinde yer alan Park Güell’de şehrin manzarasının tadını çıkarırken, renkli mozaiklerden oluşmuş sokaklarda aşkınızı doruklarda yaşayacaksınız.

4. İstanbul

Medeniyetlere ev sahipliği yapmış, birçok aşk hikayesine konu olmuş İstanbul… Her gün binlerce hikayeye tanıklık etmeye devam eden canlı şehrin her bir köşesi size başka bir masal anlatıyor. Tarihi yarımadada gezerken zamanın nasıl geçtiğini anlamazken, atmosferin büyülü havasına kapılacaksınız.

5.Kapadokya

Güzel atlar şehri Kapadokya. Doğal güzelliklerin başkenti olan bu yerde Aşıklar Tepesine çıkmadan dönmemenizi tavsiye ederiz. Gün doğumunun en güzel şeklini burada izledikten sonra peri bacaları manzarasının tadını balon turlarıyla çıkarabilirsiniz. Sana önerimiz havalar daha da soğumadan bu doğal güzelliklerin tadını çıkarman.

6. Paris

Nice ilan-ı aşklara, evlilik tekliflerine sahne olmuş, büyüleyici yer. Paris belki de bu konuda birçok aşka şahit oldu. Peki neden sıradaki sizin aşkınız olmasın! Eyfel kulesi, Notre Dame ve Pantheon gibi saysak bitiremeyeceğimiz yerler seni bekliyor.

7. Roma

Mutfağından tarihine kadar eşsiz bir eser olan Roma,  sizi masalsı bir hikayenin kahramanları olmayı vaad ediyor. Sayısız antik kentlere ev sahipliği yapan Roma’da başlıca gezilecek yerler ise şöyle: Kolezyum, Roma Forumu, Vatikan Müzeleri, Aziz Petrus Meydanı ve Bazilikası, Trevi Çeşmesi, İspanyol Merdivenleri.

8. İzmir

Kumrusu, gevreği, boyozu… Egenin incisi İzmir’de sabah boyozla başladığınız gün, deniz kenarında yapacağınız güzel bir yürüyüş ve ardından Kordon Boyu, Alsancak, Saat Kulesi’nde yapacağınız geziyle son bulsun. İşte aşk gibi bir şey…

9. Viyana

Avusturya’nın başkenti Viyana’da turizmin en gözde şehirlerinden olmasının yanında kültürel anlamda mozaikleri bir arada sunuyor. Gündüz şehrin tarihi yerlerini gezerken, hava karardığında renkli gece hayatına karışabilirsiniz.

10. Milano

İtalya‘nın kuzeyinde bulunan Milano, genel olarak Modanın Kalbi olarak anılır. Oysaki şehir tarihi ve moderniteyi harmanlanmış bir şekilde gözler önüne sermektedir. Bölgede gezmeniz gereken ilk yerin ise Duomo Katedrali olduğunu söylemeden geçemeyeceğiz.

10 şehir 10 farklı hikaye… Kasım ayı boyunca bizi takip etmeye devam edin. Her bir şehrin ayrıntılı gezi rehberi yakında blog.tatil.com’da.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir