Oitheblog ile Söyleşi: Hayatı Yollarda Deneyimliyoruz

Okuyucularımızın sizleri daha yakından tanıyabilmeleri için Oi ne anlama geliyor? Ne kadar süredir birlikte gezip, içerik üretiyorsunuz? İlk başta bunun işiniz olacağını düşünüyor muydunuz?

Oi birkaç farklı dilde “hey, selam” gibi bir selamlaşma sözcüğü olarak kullanılıyor, aynı zamanda bizim isimlerimizin baş harflerini de oluşturuyor ama açıkçası o kısmını biz de sonradan fark ettik, bilinçli olmadı ???? Biz ilkokul arkadaşıyız ve uzun süredir birlikte seyahat ediyoruz, ancak oitheblog.com ile haşır neşir oluşumuz son 3-4 seneyi kapsıyor. İşimiz olacağını düşünmüyorduk, ancak uzun süre boyunca hayatımızın bir parçası olacağını öngörerek kurduk diyebiliriz.

Türkiye’de en çok hangi bölgelere seyahat etmekten keyif alıyorsunuz? Kış turizmiyle aranız nasıl?

Sanırsak Türkiye’de favorimiz Ege Bölgesi. Ancak son dönemlerde Türkiye’nin çeşitli bölgelerine daha sık seyahat etmeye başlayınca bir kafa karışıklığı olmadı desek yalan olur. Örneğin son dönemlerin en popüler destinasyonlarından biri olan Kars’ın neden bu kadar popüler olduğunu orayı gidip görünce çok iyi anladık ve şimdi o taraflarda başka yerleri gezmeye de heves etmiş durumdayız. Doğruyu söylemek gerekirse normalde kış turizmiyle pek aramız yok, ama bu sene biraz daha farklı bir yaklaşım sergilemeye başladık.

Yol, yolculuk, seyahat sizin için ne ifade ediyor? Hangi dürtü sizi yollara düşüyor?

Bunlar pek “yol benim için şudur, yolculuk benim için budur” şeklinde 1-2 cümleyle açıklanabilecek kavramlar değil bizce. Her seyahatten farklı bir beklentin, her yolculuktan farklı bir kazanımın oluyor, pek kalıp cümlelerin içine sığdırılabilir şeyler değil bunlar. Biz hayatı en iyi şekilde değerlendirmenin farklı kültürler, farklı ülkeler ve insanlar tanımaktan geçtiğini düşünüyoruz, sanırsak bizi bıkmadan yılmadan yollara düşmeye iten temel şey de bu.

Size ilham veren şehir/coğrafya hangisi? Görmek istediğiniz şehir rotaları arasında nereler bulunuyor?

Biz gittiğimiz her yerde mutlaka sevecek bir şey buluruz, dolayısıyla ilham vermeyen herhangi bir yer yok desek yeridir. Bu sene Japonya’yı görmek ve Güney Amerika’ya bir kez daha gitmek gibi hedeflerimiz var. Bir diğer hedefimiz olan Kuzey Işıklarını tekrar görme hayalini de Şubat ayında Tromso gezimiz ile gerçekleştireceğiz, heyecanlıyız!

Gezmek isteyenlere, içinde seyahat tutkusunu yaşayanlara nasıl tavsiyelerde bulunursunuz?

Bunu geçenlerde İlber Ortaylı çok güzel özetledi bizce, o varken bize laf söylemek düşmez. “Evlenip mobilyacı gezeceğinize dünyayı gezin.”

Tek soru tek cevap

Türkiye’de tatil deyince: Ege
En fotojenik ülke: Küba
En sevdiğiniz yol şarkısı: Onlarca cevabı var ama şu an aklımıza gelen Crazy – Aerosmith
Tatil benim için: bunu bilemedik, uzun süredir seyahatlerimizin hiçbiri tatil gibi geçmiyor çünkü. ????

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir