Ortadoğu'nun Parlayan Yıldızı: Dubai

Eğer ben hala sonbahara alışamadım, kışa da girmek istemiyorum diyorsanız; Dubai sizin için kısa bir yaz molası olabilir! 4.5 saatlik uçak yolculuğu ile ulaşılabilen Dubai, son yıllarda büyüme hızıyla dikkat çeken şehirler arasında… Özellikle birbirinden görkemli oteller, gökdelenler, yapay adalar, alışveriş merkezleri ve turizm noktalarıyla herkesin dikkatini çekiyor. Aslında bir Arap şehri olan Dubai’ye giderken ön yargılı olmamak gerek, çünkü sokaklarda rahatça dolaşabilirsiniz…

Birleşik Arap Emirlikleri’ne bağlı Dubai’de Dirhem kullanılıyor, tabii ki Dolar götürmekte de fayda var. Bu şehre gitmek için en uygun zaman ise, Kasım ve Mayıs ayları arası… Zira çöl sıcağında yanmak istemezsiniz! Arap Emirlikleri’nin en merkezi, en gelişmişi ve en moderni Dubai’de göreceğiniz pek çok şey sizi şaşırtabilir… Örneğin; Arapların günlük hayatta sıkça giydiği ‘kandura’ isimli kıyafetler oldukça dikkat çekici… Her zaman lükse düşkün olan Dubaililer; ayakkabı, çanta, parfüm, kozmetik, teknoloji ve araba konusunda da oldukça zevk sahibiler. Özellikle Dubaili bayanların hepsi moda dünyasının son trendlerinden oldukça haberdar! Dünyaca ünlü markaların ayakkabıları ve çantaları gözünüze takılabilir. Güzel bir yüze de sahip olan B.A.E’lı kadınlar, makyaja önem vermekte… İhtişam konusunda kadınlarından aşağı kalmayan Dubai otelleri ise kesinlikle tatilinizi taçlandıracak nitelikte.

Dubai’de özellikle toplu taşıma kolayca kullanabilirsiniz… Taksiler ise benzin ucuz olduğunda dolayı oldukça ucuz. Bu nedenle şehri gezerken, taksi kullanmanızı öneririz. Eğer büyük şehirlerde trafik çilesi çekiyorsanız, Dubai size yabancı gelmeyecek. Yalnız bir farkla! 6-8 şeritli Dubai yollarında trafik olsa bile, lüks otomobiller içerisinde kendinizi kaybedebilirsiniz. Zira ülke refahı yüksek olduğu için, Dubaili vatandaşların arabalarının modelleri bir o kadar yüksek.

Peki Dubai’de nereyi gezebilirim derseniz, başta Burj Khalifa’yı öneririz. Dünyanın en yüksek yapısına çıkarak, bir Ortadoğu manzarası seyretmek fena olmaz. ‘En’leri seven Dubaililer’in inşaa ettikleri Dubai Mall ise, dünyanın en büyük alışveriş merkezi. Yani dolaşırken içerisinde kaybolabilirsiniz. Bu zengin ülkeye geldiğiniz de ise, saat 18:00’da başlayan The Dubai Fountain’i unutmamak gerek… Suyun, muhteşem ses ve müzikle dansedişini izlemek büyük keyif olsa gerek. Dünyanın ilk 7 yıldızlı oteli olan, Burj Al Arab da burada… Yelken biçiminde tasarlanan otelin en üst katında, yerden yüzlerce metre yükseklikte açık bir tenis kortu da bulunmakta. Dubai’nin dünyaca ünlü yerlerinden bir tanesi de Palmiye Adaları… İnsan yapımı olan ve bir palmiyeyi andıran bu kara parçalarının üzerinde; oteller, lüks villalar, marinalar, eğlence parkları, spor tesisleri, kaplıcalar ve alışveriş merkezleri bulunmakta. Palmiye Adaları’nın uç noktasındaki Atlantis Otel ise, adalara girdiğiniz anda, sizi büyük bir görkemle karşılıyor…

Hiç kar görmemiş Dubaililer içinse, Mall of Emirates’te, yapay kayak merkezleri mevcut… Fakat siz ne kadar kayak yapmış olsanız da, kumda snowboard yapmanın ne demek olduğunu bilmiyorsunuz. İşte bu nedenle çöl safarilerine katılarak, Arap-Bedevi kültürünü tanıyabilirsiniz. Çölde develere binebilir, yerel dans gösterilerini izleyebilir ve lezzetli çöl yemekleri yiyebilirsiniz.

Lüksün, ihtişamın ve çölün başkenti Dubai’ye gelmemek için hiç bir nedeniniz yok. Tatil.com‘un sunduğu Dubai turları kategorisinden size uygun olan turu seçin ve biran önce tatilinizin keyfini çıkarın.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir