Bilin Bakalım! Türkler Bu Sene Tatile Nereye Gitti?

Yaz bitti! E size de onlarca güzel gülümseme, anı ve fotoğraf kaldı! Biz de ne yaptık? Bu güzel anıları yaşayan Turist Ömerler’in profilini çıkardık… Karpuz kabuğunu sahile düşürenler kimmiş, neredeymiş, nasıl eğlenmiş öğrenelim istedik. Gelin, hep birlikte eğlenceli infografiğimizle sizi, size anlatalım.

YILDA 1.5 KEZ TATİL!
Her ne kadar, ‘Ay bu sene de bir yere gidemedim’ desek de, yapılan araştırmada misafirlerimiz ortalama 1.5 kez tatil yapıyor. Bu yıl en çok İstanbul, Ankara ve İzmir tatile çıktı. Yurt içinde en çok gidilen tatil beldesi tabi ki, Bodrum Bodrum; yurt dışında ise Katalan rivierasının başkenti Barcelona… E tabi ki, Belek-Marmaris’i ve Mykonos-Yunanistan’ı unutmamak lazım!

BU SENE KUMSALLARDA AHMETLER, AYŞELER DAHA FAZLAYDI
Misafirlerimiz arasında yerli turist sayısı geçen yıla göre, %13 daha arttı… Biz gezmeyi seven bir milletiz. Hele ki 34- 40 yaş grubu… Onlar en çok tatil yapan yaş aralığı oldu! Aileler Kuşadası’nı, kadınlar Bodrum’u tercih ederken, erkekler şansını Alanya’dan yana kullandı. Ama 5 yıldızlı otellerimiz 7’den 70’le doldu taştı. Satışlarımız 7-13 Temmuz’da artarken, check-inler 4-10 Ağustos arası yapıldı. Ama misafirlerimizin %45’i sezonda tatilini satın aldı.

Artık tatilimizi internetten seçip, satın alabiliyoruz. Siz de öyle yaptınız… Geçen yıla oranla erken rezervasyonumuz %52, online satışımız %65 arttı. Gün içerisinde en çok 13.00 – 17.00 arasında, yani güneş tam bizi yakarken yapıldı… Önümüzdeki yıl ise; Köyceğiz, Kaş, Alaçatı ve Datça moda! O zaman şimdiden sen de tatile tıkla!

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir