Dubai Gezi Rehberi

Yaz aylarını geride bırakırken aramızda hâlâ tatile doyamayanlar olabilir diye düşündük ve gidip görmek için en ideal zamanlarını yaşayan Dubai’yi kaleme almaya karar verdik. “Dubai mi, çok pahalı gidemeyiz ki…” diye düşünüp hemen karamsarlığa kapılmak yok, tatil.com’da hemen her bütçeye uygun bir Dubai Turu bulmak mümkün. Ama önce gelin Dubai’yi enikonu tanıyalım…

Dubai için çöllerinden doğan bir şehir desek yanlış olmaz… Arap Yarımadası’nda yer alan ve çöl ikliminin etkisi altında olan şehir  1968’e kadar İngiltere’nin himayesinde bulunmaktaydı. 1969 yılında bağımsızlığını kazanmasıyla Birleşik Arap Emirlikleri’nin bir parçası olmuş ve bu dönemden sonra da hızlı bir yükselişe geçmiştir. 19. yüzyıl başlarında balıkçılık ile geçinen küçük bir kabile kasabası olan Dubai şimdilerde dünyanın en zengin ve modern şehirlerindendir. Bağımsızlığını kazanmasıyla petrol sayesinde zenginleşmeye başlayan şehirde başlayan inşaat çalışmaları ile Dubai adeta baştan yaratılmıştır. Bu nedenle tarihi açıdan yoksul olmasına rağmen modern yapıları sayesinde gezilip görülecek yerler bakımından oldukça zengindir.

Dubai’de Gezilecek Yerler

  • Burj Khalifa: Dünyanın en yüksek binası olma özelliğine sahip olan bu görkemli yapı Dubai’nin simgelerinden biridir. 163 katlı olan bina 828 metre yüksekliğe sahiptir. 2010 yılından itibaren şehrin gözdeleri arasına girmeyi başaran Burj Khalifa’ya çıkmak isterseniz “dünyanın en hızlı asansörü” ile seyir teraslarına çıkıp tüm Dubai’yi kuş bakışı izleyebilirsiniz, tabii ki ücret karşılığında… Seyir teraslarından biri 124. katta yer alıyor; 452 metre yükseklikteki bu “At the TOP” terası 14.00-19.00 saatleri arasında ziyarete açık olup giriş ücreti yetişkinler için 200 AED (160 TL). Bu saatler dışında ise 125 AED (100 TL). İkinci seyir terası ise 148. katta yer alan 555 m yükseklikteki “At the TOP SKY” terası. Bu terasa giriş için belirtilen ücret ise 17.00’ye kadar yetişkinler için 500 AED (400 TL). Saat 18.00’den sonra ise 350 AED (280 TL). Seyir teraslarının dışında binada yer alan diğer alanlar ise; oteller, iş merkezleri ve restoranlar…
  • Burj Al Arab: Dubai’nin simgelerinden olan bir başka yapı da Burj Al Arab’dır. Web sitelerinde Dubai yazılarının altında mutlaka yer alan yelken şeklindeki meşhur yapı dünyaca ünlü bir oteldir. Tamı tamına yedi yıldıza sahip olan bu otelde suyun altında bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.
  • Dubai Mall: 1.200 dükkanıyla dünyanın en büyük kapalı alışveriş merkezi olma unvanına sahip olan Dubai Mall kesinlikle görmeniz gereken yerler arasında. Dünyaca ünlü markaların vitrinlerine göz attıktan sonra meşhur Arap kahvesi için keyifli bir mola verebilirsiniz.
  • Palm Jumeirah: Basra Körfezi’nde denizi doldurarak oluşturulan palmiye şeklindeki yapay takımadaları olan Palm Jumeirah Dubai’yi lüksün ve ihtişamın merkezi yapan yerlerden biri. Kuş bakışı çekilen fotoğraflardan görüldüğü üzere fazlasıyla görkemli olan bu takımadalar 800 futbol sahasından daha büyük bir alan kaplamakta. Dubai’nin en zenginlerinin ikamet ettiği bu adalarda bir de çok lüks oteller yer almakta.
  • Sheikh Zayed Cami: Abu Dhabi’de yer alan Sheikh Zayed Cami dünyanın üçüncü büyük cami olma özelliğine sahip. 82 minareli olarak inşa edilen cami yalnızca ibadethane olarak kullanılmıyor aynı zamanda diğer dinlerle karşılıklı etkileşimi desteklemek amacıyla da kullanılıyor.
  • Ferrari World: Abu Dhabi’ye gitmişken biraz eğlenceli aktiviteler yapmak isterseniz Ferrari World’ü kesinlikle ziyaret etmelisiniz. Ferrari temalı bir eğlence parkı olan tesisin içinde büyük bir lunapark yer alıyor. Bu parkı ziyaret ederseniz dünyanın en hızlı roller coaster’ı olma özelliğine sahip olan Formula Rossa’ya binmeyi ihmal etmeyin. 11:00 – 20:00 saatleri arasında açık olan Ferrari World’e giriş ücreti ise yetişkinler için 250 AED (240 TL), çocuklar için ise 205 AED (195 TL).

Çöl Safarisi ile Gerçek Bir Çöl Deneyimi Yaşamak Mümkün

Dubai’deki en unutulmaz deneyimi ise çöl safarisine katılmakla yaşayacağınızdan emin olabilirsiniz. Sabahın ilk ışıklarıyla otelinizden alınmanızla başlayan çöl safarisinde unutulmaz bir çöl deneyimi yaşıyorsunuz. Safariye katılacak olan tüm araçların çöldeki buluşma alanında toplanmasının ardından jeep lastiklerinin havaları kumda daha rahat ilerleyebilmek için indiriliyor. Her şey hazır olduğunda çöldeki tur başlıyor ve yaklaşık 40 dakika kadar devam ediyor. Kum tepelerini katetmenizin ardından akşam yemeğinin yeneceği alana dönüş başlıyor. Çöle kurulan büyükçe bir çadırın içinde yenen lezzetli akşam yemeğinden sonra dilerseniz diğer çadırlara açılan hediyelik eşya tezgahlarını gezebilir, Hint kınası yaptırabilir ya da deveye binebilirsiniz.

Gitmeden Bilinmesi Gerekenler

Resmi Dil: Arapça. Ancak İngilizce oldukça yaygın olarak kullanılan bir dil.

Para Birimi: Dirhem, kısaca AED.

Saat Farkı: Dubai ile Türkiye arasında 1 saatlik zaman farkı bulunmaktadır. Dubai’de saat ülkemize göre bir saat ileridedir.

Uçuş Süresi: Türkiye’den yapılan direkt uçuşlar ile 4 saat 30 dakikalık uçuştan sonra Dubai’ye ulaşabilirsiniz.

Vize İşlemleri: Dubai’ye girmek için vize almanız gerekmektedir.

İklim: Arap Yarımadası’na hakim olan çöl iklimin etkisinde olan şehirde özellikle yaz aylarındaki sıcaklık 50 dereceyi bulabilmektedir. Bu nedenle Dubai’yi ziyaret etmek için en uygun zamanlar Kasım – Mayıs ayları arasıdır.

Arap Mutfağı’nda Baharat Cümbüşü Var
Arap Mutfağı’na dair lezzetleri tadabileceğiniz Dubai’de baharat cümbüşüne tanık olacaksınız. Bolca kullanılan ve farklı aromalar katan baharatlar eşliğinde tadabileceğiniz lezzetlerden bazılarını şöyle sıralayabiliriz; Matchbous Makbus, Ghuzi, Ful Madames, Falafel, Umm Ali, Hurma ve Safranlı Çay.

Tüm bu güzellikleri keşfetmeniz için tatil.com’un hazırladığı Dubai Turları eşsiz fırsatları sunuyor.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir