Sevgililer Günü Önerileri

Bildiğiniz gibi Sevgililer Günü’ne az bir zaman kaldı… Büyülü bir yerde zaman geçirmek için en ideal zaman şüphesiz yılın en romantik günü, Sevgililer Günü’dür. 14 Şubat’ın bu yıl cumartesi gününe denk gelmesi de hepimizi sevindirdi… Hal böyle olunca hem romantik dakikalar geçirebileceğiniz hem de kısa bir mola verebileceğiniz tatil önerileri ile karşınızdayız. İşte size ve sevdiğinize yeryüzünde cenneti yaşatacak yakın ve uzak rotalar…

Uludağ

Kış mevsiminin en popüler tatil destinasyonu şüphesiz, Uludağ… Her yer beyaza bürünmüşken, şöminenin başında sımsıcak bir ortamda sevdiğinizle olmak gibisi yok! Pist bakımından zengin ve mekanik ağ yönünden gelişmiş olan Uludağ, kayak yapmayı seven sevgililer açısından en ideal nokta. Birbirinden konforlu otellerde verilen gala yemeklerinin yanı sıra, akşam gerçekleşen kar partilerini kaçırmayın deriz.

Berlin

Aşk, kültür ve sanatın bir arada olduğu bir şehir neresidir derseniz, biz size Berlin deriz! Özellikle her yılın şubat ayında gerçekleşen film festivali ile Berlin dikkat çekiyor! Yeni yerler keşfetmeyi ve sokaklarda el ele gezmeyi seven sevgililer için bu şehir, biçilmiş kaftan. Gençlerin buluşma noktası olan Alexanderplatz Meydanı’nda gezdikten sonra, meydanda bulunan kuledeki restoranda, şehri kuş bakışı seyrederken romantik bir yemek yiyebilirsiniz.

Bozcaada

Ege’nin rüzgarı eserken, sevgilinize sarılıp masmavi bir deniz manzarası seyretmek istiyorsanız Bozcaada’dan öteye gidemezsiniz. Üzüm bağları, taş sokakları, kekik kokulu dağları, eski Rum evleri ile başbaşa bir dünya olan ada, sakin ve huzurlu bir Sevgililer Günü geçirmek isteyenler için ideal.

Venedik

Kuzeydoğu İtalya’da, 118 ada üzerine kurulan ve kanallarla birbirine bağlanan Venedik, ayrıca ünlü çapkın Casanova’nın da şehridir. Yine yılın bu zamanlarında gerçekleşen Venedik Karnavalı ile en güzel ve en renkli günlerini yaşayan şehirde, maskeler altında gerçek aşkı bulabilirsiniz. Sevgilinizin elinden tutun ve ona gondolda hediyenizi verin. Kanallar, köprüler ve sarayları gezdikten sonra San Marco Meydanı’nda mola verebilirsiniz.

Kıbrıs

Biz yerimizde duramayan çiftlerdeniz diyorsanız, eğlence ve aşkın adası Kıbrıs’ın kapısı size hep aralık! Gözlerden uzak ve sadece size özel olan bir tatil geçirmek istiyorsanız, Kıbrıs’ın 5 yıldızlı birbirinden lüks otellerini tavsiye ediyoruz. 14 Şubat’a özel ikramlar, oda süslemeleri, birbirinden ünlü sanatçıların sahne aldığı gala geceleri ile Kıbrıs tam bir Akdeniz adası!

Paris

Dünyanın en romantik yeri denince akla hangi şehir gelir? Tabi ki Paris! Sen Nehri üzerinde kurulan bu romantik şehirde, onlarca film çekilmekte… Siz de bir film tadında geçireceğiniz 14 Şubat için, sevgilinizle birlikte Eyfel Kulesi’ne çıkabilirsiniz. Pek çok gösterinin yapıldığı Şanzelize ise, Paris’in kalbi sayılır. Akşamları şehir boyunca uzanan kafelerde romantik Fransız tatlarını tadarken, Victor Hugo’nun romanında, imkansız bir aşkın mabedi sayılan Notre Dame Katedrali’ni de görmenizi tavsiye ederiz.

Kapadokya

Kartpostallara benzeyen manzarasıyla Türkiye’nin güzel şehirlerinden biri olan Kapadokya’da, sevdiğinizle farklı kültürlere tanık olabilirsiniz. Dağların püskürttüğü lavların, yağmur ve rüzgarla şekillenmesiyle meydana gelen doğa harikası bir şehirdir. Manastırları, mağaraları, yer altı tünelleri, evleri, üzüm bağları, güvercinleri ile bu güzel şehirde yani ”Güzel Atlar Ülkesi” Kapadokya’da, en romantik anlar sizi bekliyor. Ayrıca, rengarenk balonlarla Peri Bacaları’nın üzerinden süzülürken, gün doğumunu sevgilinize sarılırken izlemeyi unutmayın!

Dubai

14 Şubat’ta tir tir titremek istemiyorsanız, içinizi ısıtacak yer Dubai olabilir. Şubat ayında bile 20 derecelik bir sıcaklığa sahip olan bu şehirde, Binbir Gece Masalları’nı yaşayabilirsiniz. Bu lüks şehri doyasıya gezerken, akşamüzeri çöl safarisine katılabilir, sıcak çöl kumlarında yürüyebilir ve bedevi çadırında dinlenebilirsiniz. Gece ise yelken şeklinde olan 7 yıldızlı Burj Al Arab’ın en üst katında, oldukça romantik bir yemek yiyebilirsiniz.

Abant

Sevgililer Günü gelmişken, sevdiğinizle yoğunluktan kurtulup nefes almak isterseniz, Abant şehre yakın konumuyla oldukça idealdir. Kar yağdığından bembeyaz bir rüyada hissedeceğiniz Abant, meşhur bir göle de sahip. Göl etrafında sevdiğinizle uzun yürüyüşlere çıkarken, manzaranın tadını varın deriz. Ata ve bisiklete de binebileceğiniz ya da faytonla gezebileceğiniz Abant’ta, konaklayabileceğiniz pek çok otel bulunuyor.

Roma

Sevgililer Günü’nü geçirebilecek en doğru şehir bizce Roma’dır. Tam bir aşk şehri olan Roma, ayrıca tarih, sanat ve kültür ile de iç içe bir şehir. 14 Şubat’ın doğduğu topraklar olan Roma’da, Aşk Çeşmesi’ne dilek dileyip para atabilir, İspanyol Merdivenleri’nde dinlenebilir, Kolezyum’da antik Roma’yı gözünüzde canlandırabilirsiniz. Meşhur San Pietro Meydanı, Vatikan Bahçeleri, Sistine Şapeli, Castel San Angelo Kalesi, Pantheon, Trojan’s Column, Domus Area, Circus Maximus, Roma Forumu ve Palatino Tepesi diğer gezebileceğiniz yerler arasında…

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir