Yoga Yapmaya Müsait Oteller

Bugün itibariyle takvimlerimiz haziranın ilk yarısını tükettiğimizi gösteriyor. Biz büyük şehirliler “yaz gelmedi, gelemedi, gelmiyor…” diye söylenip dururken aslında ülkemizin büyük bir bölümünde pırıl pırıl bir yaz yaşanıyor. Tabii, biz büyük şehir mağdurları her şeyi olduğu gibi bunu da kaçırıyoruz… Felaket tellallığı yapmak istemeyiz ama durum gerçekten böyle. Gerçekçi olalım siz de fark etmiyor musunuz; akşam kaçta uykuya dalarsak dalalım sabahları yataktan doğrulabilmemiz için belediyenin kazı ekiplerine başvurma ihtiyacı duyuyoruz. İnsan bedeninin duyduğu minimum uyuma saatini doldursak bile sanki hiç uyumamış gibi ya da bütün gece bir düzine insan tarafından dayak yemiş gibi hissediyoruz. Dinlenemiyoruz! Çünkü haftanın minimum beş günü trafik çilesine, korna sesine, hava – çevre kirliliğine; toplu taşımada, yolda ve cafelerde dayanılmaz bir kalabalığa maruz kalıyoruz. Bedenimiz de zihnimiz de 7/24 sayısız uyaranlar tarafından kuşatılıyor. Günün sonunda hiçbir ağır iş yapmasak dahi o kadar yorgun düşüyoruz ki dinlenmek için ayırdığımız vakit yetersiz kalıyor.

Şimdi, tüm yıl karşı karşıya kaldığımız bu can sıkıcı, yorucu ve fazlasıyla yıpratıcı olan etkenlerden zihnimizi ve bedenimizi arındırmak için tam zamanı. Hava, içimizdeki yaşama enerjisini yenileyebilecek kadar güneşli ve pırıl pırıl. Yıllık izinlerimizi kullanmamızın da zamanı gelmişken yoga pedini kapıp tatile gitsek hiç de fena olmaz. İşte yoga yapabileceğimiz otellerden birkaç tanesi…

Sherwood Club Kemer
Sherwood grubunun en gözde otellerinden olan Sherwood Club Kemer, Antalya’da doğa ve denizle çevrelenmiş sakin bir bölgede yer alıyor. Tamamen huzur ve sükunet ile çevrelenmiş olan otele giderseniz, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte birkaç adım ötedeki sahile gidebilir ve dilerseniz kumsala dilerseniz de ahşap iskeleye kurulup dinlendirici bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Gözünüzün tek gördüğü yemyeşil bir orman ve masmavi bir deniz… Kulağınızın tek duyduğu sakin sakin kıyıya vuran dalga sesleri ve kuş cıvıltıları… Teninize tatlı tatlı masaj yapan yaz rüzgarını da ekleyince zihninizi arındırmak için gerekli şartlar sağlanmış demektir. Sabahki zihin temizliğinden sonra ise gün içinde kesintisiz süren imkan ve etkinlikler ile bedeninizi yenileyebilirsiniz.

Lykia Botanika Beach & Fun Club
Muğla gibi bir huzur durağında bulunan ve zaten başlı başına harika bir doğaya sahip olan Lykia Botanika Beach & Fun Club de doğada yoga yapmak isteyenler için sunacağımız ikinci favori otelimiz. Mütemadiyen parlayan güneşin, büyüleyici mavilik ve yeşillikler ile buluştuğu Fethiye’de yer alan Lykia Botanika’nın tam 30 bin metrekarelik bahçe alanı bulunmakta. Denize sıfır olan otelde, sabahın ilk saatlerine uyandığınızda kumsaldan çok da uzakta kalmayan minik adacıklar sizi karşılıyor. Uzun ve soğuk beton binalar yerine bu manzarayı görmek eminiz kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak. Bunun dışında otelin havuzlarında ve aquaparkında kendinizi çocuklar gibi eğlenirken bulabilirsiniz.

Titanic Deluxe Bodrum
Bodrum’un huzur dolu yanı olan Güvercinlik Koyu’nda eşsiz bir manzaraya karşı konumlanan Titanic Deluxe Bodrum masal diyarlarından çıkıp gelmiş kadar etkileyici bir tesistir. Önünüzde uzanan yemyeşil dağlara bakarken bu etkileyici manzarayı zihninize iyice kazımak için bir an olsun gözünüzü kırpmak istemeyebilirsiniz. Tam anlamıyla doğanın koynunda yer alan otelin bahçesinde hiçbir şey yapmadan uzanmak bile size o kadar iyi gelecektir ki… Ayrıca burada yoga yapabilmek için yoga yapmayı biliyor olmanıza gerek yok. Otelde bulunan profesyonel eğitmenler eşliğinde de yapabilirsiniz.

Flora Garden Ephesus
Aydın Kuşadası’nda bulunan Flora Garden Ephesus ise, “Bu kadar çok yalıtılmış olmaya alışkın değiliz” diyenler için bir parça daha şehire yakın olmayı sunuyor. Denize sıfır konumda yer alan otel misafirlerine eşsiz bir gün batımı manzarası sunuyor. Güneşin veda ettiği saatlerde siz de yoga pedinizi kapıp bu manzarayı kaçırmadan arınma ritüeline başlayabilirsiniz. Ertesi gün uyandığınızda kendinizi yenilenmiş hissedeceğiniz için otelin eğlence dolu dünyasına kendinizi bırakabilirsiniz.

Miplaya Hotel by Corendon
Tatilde hem yenilenmek hem de eğlenmek isteyenler için sunduğumuz Miplaya Hotel by Corendon ile bu isteğinizi yerine getirebilirsiniz. Denize sıfır olarak konumlanan otelde ihtiyaç duyduğunuz arınmayı gerçekleştirdikten sonra kendinizi Çeşme’nin içimizi kıpır kıpır eden havasına bırakabilirsiniz. Gün sonunda ise renkli Alaçatı gece hayatı ile eğlenceli bir tatil geçirebilirsiniz.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir