Bayramda Aktivite Arayanlara 5 Sıradışı Tavsiye

Bu sene bayram tatili sadece 4 gün! Dolayısıyla izinleri birleştiremeyenler için öyle uzun uzadıya tatile çıkmak hayal oldu. Ama bayram tatili sadece deniz kum güneş üçlüsü anlamına gelmediği için iş, okul ve ev arasında mekik dokuyanlar açısından 4 gün hiç de öyle az bir zaman sayılmaz ve araya çok değerli aktiviteler sıkıştırılabilir. Kolay kolay ele geçmeyen tatil zamanlarımızı dolu dolu geçirmek hepimizin hayali… Bu bayram tatilini boş geçirmek istemeyen; anı biriktirmeye niyeti olanları buraya alalım! Çünkü birbirinden eğlenceli tavsiyelerimiz sayesinde bayram tatilinizi, her anından keyif alacağınız bir sürece dönüştürebilirsiniz.

1. Bir Konser Etkinliğine Katılın

Büyük şehirdeki koşturmalardan, hiçbir şeye yetişememekten dolayı müziği sadece telefonlarımızdan dinler olduk. Eğer siz de uzun süredir metrolardaki geçişler sırasında sergilenen canlı performanslar dışında bir canlı performans gösterisine katılım göstermediyseniz aynı çoğunluğun arasında yerinizi alıyorsunuz demektir.

Uzun zamandır ruhun gıdasını doğrudan ve yerinde almaktan kendini mahrum edenler için bayram tatili tam da zamanı. Özellikle İstanbul’da yaşayanlar için Zerrin Özer, İlyas Yalçıntaş, Soul Project konserleri kaçmaz. Bizden söylemesi…

2. Bisiklet Etkinliği Düzenleyin

Betonların arasına sıkışmış bir hayat yaşarken çabucak bugünü tamamlayıp bir an önce eve gitme telaşıyla doğadan ne kadar uzaklaştığımızı fark etmiyoruz bile. Sürekli yaşamak zorunda kaldığımız stres, koşturmaca, trafik, kalabalık gibi unsurlardan uzaklaşmak hem zihne hem de bedene doping etkisi yapacaktır. Bayram tatilinde ne yaparsanız yapın, eğer birkaç günlüğüne şehirden kaçmıyorsanız, bir gününüzü mutlaka doğada bisiklet sürmeye ayırın. Bisikletiniz varsa adalar vapuruna atlayıp adalara gidebilir ya da bir yerden kiralayıp size en yakın yeşil alana kendinizi atabilirsiniz. Özellikle sevdiklerinizle birlikte doğada düzenleyeceğiniz bir bisiklet etkinliği hem bir arada farklı bir deneyim yaşamanızı sağlayacak hem de ihtiyacınız olan enerjiyi kazanmanızı sağlayacaktır.

3. Bir Butik Otelde Nostaljik  Deneyim Yaşayın

Butik otellerin uygun fiyat ve küçük olmaları dışındaki en büyük özelliği özgün olması… Her şey dahil konseptli oteller, birbirine benzeyen mimarisi ve hizmet sunumuyla bilinirken, butik oteller sahibinin dünya görüşü ve hayal gücüyle doğrudan ilişkilidir. Dolayısıyla küçük oteller olsalar da yaşattıkları deneyim açısından anlamı büyüktür.  Fiyat açısından da oldukça uygun olan butik oteller için özellikle Alaçatı, tavsiye edebileceğimiz beldeler arasındadır.

Butik otellerin meraklılarını bir kenara bırakırsak, her şey dahil konseptli otellerde zaman geçirmekten sıkılanlar için şehre yakın beldelerden birinde bir butik otele kaçmak size sıra dışı bir bayram tatili deneyimi sunacaktır. Bu süreç boyunca kaldığınız yeri gezebilir, otel sahibiyle sohbet edebilir, ondan otele dair hikayeleri dinleyebilirsiniz.

4. Semtinize Yakin Bir Huzurevini Ziyaret Edin

Bayramlarda her ne kadar gezmek eğlenmek, motive olmak için bir şeyler yapmak istesek de en büyük motivasyonu insanları mutlu ettiğimizi gördüğümüz zaman kazanırız. Gözleri yolda olan ve yılın geri kalanında gözleri yolda bekleyen insanları ziyaret etmek, onlarla sohbet etmek hem size hem de onlara moral olacaktır. Giderken yanınızda hafif tatlılar ya da buket çiçekler götürürseniz gönüllerini de kazanmış olursunuz.

5. Yeşilçam Sinemasında Bir Film İzleyin

Vizyona giren güncel filmleri izlemek elbette her zaman keyif verir. Ancak bayram tatilinizi İstanbul’da geçirecekseniz tatilinizin bir gününü klasik eylemlerinizden birini yaparak ziyan etmek istemezsiniz. Her hafta farklı bir Yeşilçam filmiyle misafirlerini ağırlayan Yeşilçam Sineması’nın bayram tatilindeki film programı henüz açıklanmadı. Ancak az bilinen Yeşilçam eserlerini çok uygun fiyatlarla izleyicilerle buluşturan bir stratejisi var. Bu sinemanın ayırt edici özelliklerinden biri de  konseptinin tamamen nostaljik olması. Bu sinemada film izlerken geçmişe yolculuk ediyor hissine kapılarak farklı bir aktivite gerçekleştirebilirsiniz.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir