Sömestr'da Kayak Keyfi

Sömestr tatilinin yaklaştığı şu günlerde, yılın geri kalanını daha iyi geçirebilmek için kuşkusuz hepimizin bir tatile ihtiyacı var… Kış aylarında yapılabilecek en keyifli tatil kültürlerinden biri olan kayak tatili için ülkemizde birçok gelişmiş kayak merkezi bulunuyor. Beyazlar içindeki kış tatili bu soğuk ayları, çok daha keyifli anılarla süslemeyi sağlayacaktır.

Kış aylarında doğanın güzellikleriyle eğlencenin buluştuğu kayak merkezlerinde kayak yapmanın yanı sıra, kar motoru ve palet gibi kar araçlarıyla gezinti yapıp, telesiyej ve teleferikle de dağ tırmanışı yapmanın tadını çıkartabilirsiniz. Biraz kayak ya da tırmanışın ardından yapılan sucuk ekmek keyfi de yanında cabası olacak…

Sömestr tatili yılın yorgunluğunu üstümüzden atmaya yardım ederken, birçok tesisin de bu döneme özel etkinlikleriyle çok daha renkli geçiyor. Bu yüzden kayak tatili için sömestr en uygun dönemlerden biridir. Ülkemiz bu konuda oldukça zengin seçeneklere sahip; mesela Kartalkaya kayak merkezi, Alp kayağı ve tur kayağı için çok uygun koşullara sahip olması nedeniyle ülkemizde sömestr kayak tatili denince ilk akla gelen yerlerden biridir. Dorukkaya Ski & Mountain Resort ise bu bölgenin en çok tercih edilen otellerinden biridir. Bununla birlikte Uludağ kayak merkezinin de ne kadar popüler olduğunu biliyorsunuz. Uslan Hotel ise dağ evi yapısıyla size sıcak bir atmosfer sunuyor. Bursa’ya yakın bir bölgede yer alan Uludağ, günübirlik turlar için de çevre illerde yaşayanlar için cazip bir imkan sunuyor.

Sarıkamış kayak merkezi ise artık oldukça önemli bir kış tatili merkezi haline geldi. Kar kalitesi olarak Alpler’le aynı seviyede olması dikkat çekici özelliklerinden biri… Erzurum’da bulunan Palandöken bölgesi de Sarıkamış kadar dikkat çekici bir kayak ve kış turizmi merkezi. Bu yıl sömestr tatilini en iyi şekilde değerlendirip bu soğuk kış aylarına biraz renk katmak istiyorsanız, kesinlikle Kayak Otelleri‘ne bir göz atmalı ve bu deneyimi yaşamalısınız.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir