Amsterdam'ın En Büyük Partisi

Amsterdam denince aklınıza ne geliyor? Eğlence, partiler, türlü çılgınlıklar, aykırı yaşam… Tamamen doğru olmasa da Amsterdam’ın bu yüzünü inkar etmek mümkün değil. Yine de aklınıza bu şekilde kazınmasın. Öyle  sokak festivalleri var ki yediden yetmişe herkes sokaklara dolup taşıyor, eğlenceli sesler ve müzik hakim oluyor şehre. İşte bunların en büyüğü:  Koninginnedag

Koninginnedag,  Queen’s Day, yani Kraliçe Günü anlamına geliyor. Hollanda halkının büyük coşkuyla katıldığı bir yerel bayram.  19. yy’da Kraliçe Wilhelmina’nın doğum günü şerefine 31 Ağustos’ta kutlanmaya başlanan gün, kraliçenin kızı Juliana’nın doğumu ile 30 Nisan’a alınmış. Etkinliğin en büyük özelliği ise dört bir yanın turuncuya bürünmesi! Kraliyet ailesinin soyadının Oranje olması dolayısıyla Hollanda’nın ulusal rengi sayılan turuncu Kraliçe Günü’nde tüm Amsterdam’ı kaplar.

Parti önceki geceden başlıyor aslında. Korkak davranmayın, en turuncu halinizle Nieuwmarkt ve Jordaan  alanlarına gidin. Kalabalık arttıkça eğlence de artacak. Burada aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Hatta ikinci el eşya satan sokak satıcıları bile! Bol bol yürümeye hazır olun, toplu taşımayı kullanmak imkansız olacak. Ancak iyi haberlerimiz de var, tüm restaurantlar 24 saat açık!

Kraliçe Günü önemli ve dikkat çekici bir etkinlik olduğu için yerinizi bir an önce ayırtmakta fayda var. Hazırlıklar neredeyse bir kaç ayöncesinden başlıyor. Otellerde hiç ummadığınız kadar kalabalık oluyor. O yüzden şimdilerde Amsterdam otelleri rezervasyonunuzu yaptırmanın tam sırası!

Tatil.com’da Amsterdam fırsatlarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir