Antalya'da Hangi Tatil Dileğini Gerçekleştirmek İstersin?

Baharı, yazı, kışı ayrı güzel Akdeniz ikliminin hakim olduğu Antalya, yılın 300 günü güneşli havasıyla tatil için kendilerine ve hava durumuna uygun zaman kovalayanların kurtarıcısı güzel şehir. Turizmin kalbi Antalya, Helenistik dönemde Bergama Kralı’nın askerlerine ‘’Gidin ve bana yeryüzündeki cenneti bulun’’ demesi üzerine bulunup, ilk olarak bir liman şehri olarak kurulmuştur. Cumhuriyet döneminde Atatürk, politik nedenler sebebiyle Antalya’ya ilk ziyaretlerini gerçekleştirdiğinde Lara Beydağları’ndan seslenerek ‘’Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir’’ diyerek hayranlığını dile getirmiştir. 1950 itibariyle, kentleşme ve iş olanaklarının artması ile beraber yoğun ilgi gören Antalya giderek en kalabalık şehirlerden biri haline gelmiştir. Günümüzde hala, Türkiye’nin büyük oranda yerli ve yabancı ziyaretçilerini ağırlayan Antalya, büyük oteller için elverişli alanı, doğal güzellikleri, tarihi yerleri, yöresel lezzetleri ve stratejik önemi ile pek çok önemli kongre, fuar, kültürel etkinlik, festival ve şenliklere ev sahipliği yaparak önemini git gide artırıyor.

Şenlik denince akıllara baharın habercisi olan, bereket, huzur ve sağlık getirdiği inanılan Hıdırellez Gecesi’ne sayılı günler kaldı. Ayrıca, bu sene 5 Mayıs 2017 Cuma gününe geliyor. Haydi siz de ‘’Antalya’da rüya gibi tatil dileklerim şimdiden gerçek olsun’’ diyorsanız, tatil.com ile Antalya Otelleri sayfasından yerinizi hemen ayırtın!

Huzur veren Hıdırellez Bayramı’nın anlamı ve geleneksel törenleri

Orta Asya, Orta Doğu ve Anadolu kültürlerinin inancına göre, Dünya’da darda kalanların yardımcısı olduğu inanılan Hz. Hızır ve denizlerin hakimi Peygamber İlyas’ın yeryüzünde buluştukları gün kutlanır. Kış aylarını geride bırakan, yaz mevsiminin habercisi 5 Mayıs gecesi Hıdırellez gecesi olarak kabul edilir. Hızır, baharla vücut bulan yaşamın tazelenmesini simgeler. Batıl inançlara göre, Hıdırellez gecelerinde, insanlar gerçekleşmesini istediği dileklerini çeşitli etkinlikler eşliğinde sunarlar ve baharın gelişini kutlarlar. Peki geleneksel Hıdırellez etkinliklerinde neler yapılır?

1) Arkadaş ve aile grupları oluşturulacak şekilde, ateş yakmaya elverişli alanlarda teker teker ateş üzerinden atlayarak hastalık ve nazarlardan korunulacağına inanılır.

2) Ağaca kese içine konulmuş bozuk para ve resmi çizilmiş dilekler asılır ve sabahında geri alınıp, çizilen dilekler denize atılır.

3) Anadolu’da nişanlı çiftlere uğur getirmesi için, oğlan evi kız evine süslenmiş Hıdırellez kurbanı gönderir.

4) Baht açma törenleri Anadolu’nun en meşhur geleneklerinden biridir. Kısmetini açtırmak isteyen genç kızlar, küpe ve yüzüklerini çömleğe atar, su ekler ve kapatır. Ertesi gün maniler eşliğinde tek tek çıkartılır.

5) Gün doğmadan yeşil ve kır alanlara giden, beyaz elbiseler giymiş Anadolu kadınları, su kenarlarında kutlamalar yaparlar. Çiçekler toplanarak, kaynatılan bitkilerin suyu ile kırk gün yıkanan kadın, gençleşip güzelleşir.

Antalya’da Hıdırellez Şenlikleri’nde neler oluyor?

Hıdırellez baharı, bereketi ve bolluğu temsil ettiği için genellikle yeşili ve suyu bol olan yerlerde kutlanmaktadır. Antalya Hıdırellez şenlikleri ile oldukça meşhurdur. Geçtiğimiz senelerde Antalya’da halk pek çok noktada genellikle Belediye’nin ev sahipliğinde gerçekleşen şenliklerde buluştu. Konyaaltı Parkı, Falez 2 Parkı ve halk plajları gibi doğal güzellikleri ile meşhur alanlarda ağaçlara dilek asma, ateşten atlama, kazanlarda sembolik ot kaynatma, fotoğraf çekme, kına köşesi, müzik grupları, çiçek ve taş boyama, dans etme, çadır süsleme, fener yakma gibi doyasıya eğlendiren ve insanları bir araya getiren pek çok Hıdırellez etkinliği gerçekleştirildi.

Peki siz tatil için Antalya’da nasıl bir otel dilediniz?

1) İncecik kuma sahip romantik Antalya oteli dileyenler

Antalya’da dağların denize paralel uzanması, dağ ile deniz arasında bir ova oluşturarak incecik kumlardan oluşan muhteşem plajlar meydana getirmiştir. Lara Plajı, Side Plajı, Karpuzkaldıran Plajı, gibi Antalya’nın doğusunda bulunan plajlar ince kum arayanlar için ideal. Side’de denize sıfır konumlanan Sensimar Side Resort Spa eşsiz plajıyla sizlerin dileklerini gerçekleştirmeyi bekliyor. Özellikle balayı çiftlerine özel hizmetler sunan otelde, romantik bir tatil için erkenden indirimli rezervasyonlarınızı yaptırın!

2) Çocuklarla gidilecek muhteşem Antalya tatil köyü dileyenler

Kamelya K Club, ya da eski adıyla Kamelya World Holiday Village, 240.000 metrekarelik tesis alanı ile tam aradığınız tatil köyü cenneti. Sizi doğanın huzuruna, çocuklarınızı ise eğlencenin doruğuna taşıyacak. Otelde durmak bilmeyen havuz başı animasyon gösterileri, yarışmalar, su kaydırakları, akşam gösterileri, mini disco, plaj ve bahçe partileri ve mini hayvanat bahçesi ile hayal ettiğiniz tüm tatil köyü dilekleri gerçek oluyor!

3) Bol spor aktiviteleri olan Antalya oteli dileyenler

Okçuluk, dart, boccia, squash, su sporları, dans okulu ve fitness merkezi ile Limak Atlantis De Luxe Hotel & Belek’e enerjinizi saklayın! Tatilde detoks yapmak bir yana, eğlenceli aktiviteler ile tatilinizi coşkuyla geçirme dileklerinizin hepsi için en doğru adrestesiniz!

4) Kemer’de her şey dahil konseptte Antalya toplantı oteli dileyenler

Yaz gelse de, dur durak bilmeyen işler ve toplantılar için keyifli ambiyansı ile kafanızı biraz rahatlatacak mükemmel bir Antalya oteli seçeneği. Eğlence ve yeşillik ile işini bir arada yürütmeyi dileyenler için Loceanica Beach Resort

Kemer’de gün içinde stresinizi mavi bayrak ödüllü kum plajında atabilir, her öğün çıkan lezzetli yemekler ve tatlılar ile kendinizi ödüllendirebilirsiniz.

5) Düşük bütçe ve uygun fiyatlar ile konforlu Antalya oteli dileyenler

Alanya Karaburun mevkiinde hizmet veren çocuk ve engelli dostu Holiday Garden Otel gecelik uygun fiyatlar ile konforu sizin için birleştiriyor! Türk hamamı, sauna, masaj ve buhar banyosu ile toksinlerinizden arınabilir, kapalı ve sıcak havuz seçeneği ile kaslarınızı rahatlatabilirsiniz.

Siz de bu sene tatil dileklerim Hıdırellez gecesinde gerçek olsun diyorsanız, tatil.com ile erken rezervasyon fırsatlarını kaçırmayın!

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir