Baharda Gezilecek 5 Yer

21 Mart’ın gelişiyle güneş yüzünü göstermeye, içimizi aydınlatmaya başladı. Pablo Neruda’nın da dediği gibi “tüm çiçekleri kopartsanızda baharın gelişini engelleyemezsiniz.” Kim istemez ki soğuk havaların ardından, çiçek açmış sokaklarda yürüyüş yapmayı, güneş banyosuyla cildini yenilenemeyi… Bu güzel ilkbaharda gezilecek  5 yeri senin için sıralıyoruz. Bu tavsiyeler kaçmaz.

1)Alaçatı

Bahar gelince hepimizin özlediği o rengarenk çiçekli, Arnavut kaldırımlı deniz kokan Alaçatı sokaklarında gezinmek değil mi? Hele bir de Ege mutfağının yer aldığı mavi – beyaz masa örtüsüyle kaplı masalarda lezzet dolu dakikalar yaşamak. Kulağa çok masalsı geliyor, biliyoruz. Alaçatı Ot Festivali tüm bu keyifli anları yaşamak için adeta biçilmiş kaftan olabilir. 06-08 Nisan tarihlerinde biz orada olacağız, sen de orada olmalısın.

2)Bozcaada

Bahar geldi hafta sonlarını evde geçiremem diyenlerdensen seni buraya alalım. Denizin mavisini de güneşin batışını da izlemek isterim ama öyle uzun uzun yolculuk yapamam zamanım kısa dersen işte senin rotan Bozcaada! Hafta sonu kaçamağına Geyikli’den bineceğin feribotla başlayabilirsin. Adada konaklamayı butik otellerde huzurlu bir sessizliğin içinde yapabilirsin. Bozcaada üzümleri, şarapları ve reçelleriyle özellikle de domates reçeliyle oldukça meşhur. Bu lezzetleri denemeden dönmemelisin.

3)Abant

“Kışın doğaya, yeşile duyduğum özlemi nerede geçirebilirim” sorusunun cevabı tabi ki Abant. İstanbul ve Ankara’ya yakın konumuyla bahar aylarının vazgeçilmezi. Abant Tabiat Parkı’na gelip, gölün etrafında yürüyüş yapmadan, piknik yapmadan olmaz. Abant Gölü, doğa fotoğraflarıyla Instagram beğenilerini arttıracak. Keş peynirli ve cevizli erişte yemeden dönmeyin sonra çok pişman olursunuz. 🙂

4)Kapadokya

Türkiye’nin en önemli kültür miraslarından peribacaları ile çevrili Kapadokya, baharda gidilmesi gereken yerlerin en farklılarından. Muazzam bir coğrafya, yüzyıllardan günümüze kadar güzelliğini korumuş ve hep daha fazla keşfedilmeye hazır durumda. Kapadokya gittiğinde Göreme, Ürgüp, Ihlara Vadisi, Güzelyurt, Avanos, Selime ve Uçhisar’ı görmeden dönmemelisin. 23 Nisan tatilini keşfedererek, doğaya tekrar tekrar aşık olarak geçirmek için harika bir rota. Eğer programı ben hazırlamayayım, detaylarla uğraşmayayım dersen 23 Nisan Kapadokya turumuza katılmalısın. Meşhur testi kebabını ve el yapımı şaraplarını denemelisin.

5)Fethiye

Fethiye deyince aklına ilk hangi görüntü geliyor? Paraşütle sonsuzluğa süzülen biri değil mi? İşte ölmeden önce yapılacaklar listende paraşütle atlamak varsa bu bahar Fethiye’de hayalin gerçek olsun. Turkuaz denizi ve bembeyaz kumsalıyla Ölüdeniz, mitolojik izleriyle Fethiye Antik Tiyatrosu ve kaya mezarları, Saklıkent Kanyonu, Kelebekler Vadisi, Faralya Köyü, Kabak ve Katrancı Koyu Fethiye‘de mükemmel zaman geçirmek için var adeta. Senin tercihin hangisi?

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir