Ece Vahapoğlu İle Söyleşi: Seyahat Doygun Hissettirir

Yaşam koçu, yazar, sunucu sağlıklı yaşam denilince aklımıza ilk gelen isim Ece Vahapoğlu, bu hafta söyleşi konuğumuz.

Sizi önceden gazeteci olarak tanırken artık spor tutkunu Ece olarak tanıyoruz. Ece Gibi Hisset, 21 Günde İyi Hisset, 60 Günde İdeal Vücut, 60 Günde İdeal Mutfak kitaplarınızla spora olan tutkunuzu okurlarınıza da benimsetmek nasıl bir duygu? Bu kitapları yazarken sizi motive eden nedir?

Mesleğe gazeteci, yazar ve televizyoncu olarak başlasam da yıllar boyunca yaptığım her projede veya seyahatte veya sporda deneyimlediklerimi yazarak aktardığım için rahat hissettim. Spor tutkumu yazarak da anlatıyorum; sosyal medyaya videolar da çekiyorum. Konuşurken de yazarken de düzgün Türkçe kullanmaya gayret ediyorum. 23 yaşından beri yazı hayatının içinde bir yazar olarak son dört kitabım sağlıklı yaşam ve spor üzerine. Genelde kitaplarım kişisel gelişim alanında olduğu için hangi konu olursa olsun araştırıyorum ve önce kendimde deniyorum. Sağlık ve spor kitapları yazarken en büyük motivasyonum, bana yaramış bilgileri insanlar da faydalansın ve daha sağlık bilinçli bir toplum olma yolunda aktarabilmenin heyecanı.

Yol, yolculuk sizin için ne ifade ediyor? Hangi dürtü sizi yollara düşüyor?

Yolculuk denince aklıma ilk özgürlük duygusu geliyor. Kısa veya uzun seyahat fark etmez, yollarda olmayı seviyorum. Zaten hareketli ve heyecanlı bir yapım var. Yeni yerler görmek, keşfetmek ve öğrenme arzusu hep içimde var. Fiziki yolculukların hepsi aynı zamanda manevi ruhsal yolculuklardır. Seyahat beni doygun hissettiren, sık sık yaptığım bir şey.

Türkiye’de en çok hangi bölgelere seyahat etmekten keyif alıyorsunuz? Yaz turizmiyle aranız nasıl?

Balık burcu olarak denizi, güneşi severim. Yazlığımız Bodrum’da, nişanlım Ayvalık’lı. Açık havada yürüyüşler yapmayı, koşmayı, denize girmeyi, sahilde kitap okumayı çok severim. Türkiye’nin pek çok yerini de mesleğim ve özel ilgim gereği gezdim. Göbeklitepe’yi tanıtma projesinde sürekli Şanlıurfa’ya gidip geldim. Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin görülmeye değer yerler. Karadeniz yaylaları benim gibi yüksek irtifada spor tutkunları için ideal ve yemyeşil.

Size ilham veren, özellikle fit21 tasarımlarınızı beslediğini düşündüğünüz şehir/coğrafya hangisidir? Görmek istediğiniz şehir rotaları arasında nereler bulunuyor?

İtalya ve Yunanistan mimari dokuları, iconic çizgiler, mitolojik semboller, zıtlıkların uyumu fit21 tasarımlarımda ve desenlerdeki imza çizgilerde benim hayal dünyamdaki haliyle yerlerini alıyor. Spor giyimin yanı sıra renkli çantalar da tasarlıyoruz; bazı desenlerde Everest’i hatırlatan dağ manzarası veya tatili hatırlatan kumsal ve meyveler yer alıyor.

Önümüzdeki günlerde bizi bekleyen yeni projeleriniz nelerdir? Gençlere, gezmek isteyenlere, içinde seyahat tutkusunu yaşayanlara nasıl tavsiyelerde bulunursunuz?

Spor markamın yaz sezonunu sadece İstanbul merkezimizde değil, Bordum ve Alaçatı gibi tatil yörelerinde de satışa sunacağız. Ben de çeşitli etkinliklerde sahnede spor yaptıracağım. Sağlıklı yaşam söyleşilerim sürüyor. Wellness ve pilates eğitmenliğimin yanında yakında yoga eğitmenliği de ekleniyor.
Seyahat etmek isteyenlere tavsiyem, günlük rutinlerinden ve stresten uzaklaşsınlar ama tatildeyim diye sporu asla bırakmasınlar.

Tek soru tek cevap kısmımıza gelelim:

Tatil benim için: Neşe
En fotojenik ülke: Avrupa’da İtalya ve Avusturya, Uzakdoğu’da Nepal ve Bali
Spor benim için: Enerji
En sevdiğiniz yol şarkısı: Gypsy Kings- Volare

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir