Engelsiz Tatil Mümkün!

Herkesin, hayalindeki tatili yaşamasını dileyen Tatil.com ailesi olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle söylemek istediklerimiz var: Günlük şartların ne yazık ki hala engelli dostlarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak şekilde olamadığının bilincindeyiz. Ama bizler, hayatın her alanında olduğu gibi tatilde de engelli dostlarımızın farkında ve yanındayız. Bu sebepten, günün önemine binaen sizlere biraz Engelli Dostu Oteller’den bahsetmek isteriz…

Engelli Dostu Otel Nedir?

Tesis içerisindeki yaşam alanlarını engelli misafirlerin rahat ve huzurlu bir tatil geçirebilmeleri için organize eden otellerdir.

Engelli Dostu Otellerin Özellikleri Nelerdir?

  • Tesiste, tamamı engelli misafirlere göre dizayn edilmiş konaklama birimleri bulunur.
  • Ana kapı girişi düz ayaktır.
  • Bina girişleri tekerlekli sandalyeye uygun genişliktedir.
  • Otel içerisinde tekerlekli sandalyeye uygun eğimli rampalar mevcuttur.
  • Engelli asansörleri vardır.
  • Havuza ve plaja kolay erişim imkanı sunulur.

Bu olanakların geliştirilmesini ve engelli dostlarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak girişimlerin her geçen gün artırılmasını diliyor ve çevremizde bulunan engelli bir dostumuzun yaşamını küçük dokunuşlarla güzelleştirebileceğimizi düşünüyoruz. Bunun için, mesela bu yazıyı sosyal medya hesaplarımızdan onlara göndererek engelsiz otellerden haberdar olmalarını sağlayabilir hatta çevremizdeki engelli bir dostumuza bu otellerden birinde minik bir tatil hediye edebiliriz. Çünkü engelsiz bir dünya mümkün, engelleri hep birlikte kaldıralım!

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir