Fransa'dan Isparta'ya Lavanta Cenneti: Kuyucak Köyü

Fotoğraf: “Girlfromplanetearth” adlı İnstagram hesabından alınmıştır.

Fransa’nın en güneyinde Akdeniz kıyısında yer alan Provence ve Sault  lavanta cenneti olarak biliniyor. Az bir nüfusa sahip olan bu bölgeler özellikle lavanta mevsimi olarak da bilinen Temmuz ayında turist akınına uğruyor. Yolu buralardan geçen herkes, devasa boyutlardaki lavanta tarlalarının önünde durup fotoğraf çektiriyorlar. Zaten bu bölgeye yaklaşır yaklaşmaz lavantaların kokusunu alabiliyorsunuz. Hem doğal güzellik ile gözlere hitap eden hem de muhteşem kokusuyla duyularınızı harekete geçiren bu yerlere mutlaka gidilmeli! Ancak Fransa ha denilince gidilen bir yer olmadığı için her zaman bu lavanta tarlalarını yakından görmek mümkün olmaya biliyor. Bu nedenle mutluluğu ve doğal güzellikleri uzaklarda aramak yerine yakınımızdaki yerlere bakmakta fayda olacaktır. Mesela kaçımız Isparta’nın lavanta cenneti Kuyucak Köyü hakkında bilgi sahibiyiz?

Toplamda 150 ev bulunan Kuyucak Köyü’nde başta boş kalan araziler kurak kalmasın diye ekilen 3, 5 fide, sonraları devasa lavanta tarlalarına dönüşmüş durumda. Türkiye’nin her yerinden turist çeken bu lavanta tarlaları, daha köye girmeden kokusuyla misafirlerini mest ediyor.

Haziran ayında çiçeklenmeye başlayan lavantalar mor çiçeklerini Temmuz ayında açıyor ve 3 bin hektarlık bir alanı görsel şölene çeviriyor. Temmuz ayı içerisinde yapılan Lavanta festivali ile taşlanan bu küçük ama şirin köyü mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Sizin de yolunuz Fransa’nın Provence veya Sault bölgelerine düşmüyorsa, Temmuz ayından itibaren Isparta’yı mesken tutabilirsiniz. Burada hem Lavanta tarlalarının eşsiz güzellikleri eşliğinde kahvaltı yapabilir, konaklayabilir ve kendinize görsel ve duyusal bir şölen çekebilirsiniz.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir