Marmaris'i Marmaris Yapan 6 Güzel Detay

Son yıllarda yıldızı parlayan tatil merkezlerinden biri haline gelen Marmaris, masmavi denizi, tarihi bölgeleri ve harika plajları ile Türkiye’nin en güzel yerleri arasında yer alıyor. Doğal güzelliklerinin yanında tatilcilere çok sayıda gezilecek yer alternatifi sunan Marmaris, köyleri, antik kentleri, milli parkları, seçkin plajları ve piknik alanlarıyla ün salmış durumdadır. Üstelik Marmaris tüm bu pozitif yönlerinin yanı sıra modern ve kaliteli tesisleriyle de ön plana çıkmaktadır. Konforlu ve huzur dolu bir Marmaris tatili için gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz bu yerin ayırt edici özelliklerine bakalım şimdi de!

1. Eşsiz Koylarına Şahane Bir Keşif

Marmaris’in birbirinden güzel koylarını keşfetmek biraz zaman alacaktır.Ancak bu eşsiz koyların keşfi için ayıracağınız her saniyeye değecektir. Marmaris’te İçmeler, Çiftlik, Selimiye ve Bozburun gibi koylar en ünlüleri olsa da keşfedilmeye hazır bir çok koy bulunmaktadır. Buralarda konaklama yapılabileceği gibi, deniz kumsal ve güneşin tadı çıkarılarak da keyifli zaman geçirilebilir.

2. Serin Sulara Mavi Yolculuk

Marmaris’te tekne turları oldukça ön plandadır. Marmaris’e gelip de tekne turuna çıkmamak olmaz. Merkezde bir çok tur firması çeşitli seçeneklerle misafirlerini ağırlamayı bekliyor. Bunların arasından birini seçip dilediğiniz rotaya doğru yola çıkabilirsiniz. Üstelik 3 gece konaklamalı mavi yolculuk imkanları da  bulunmaktadır.

3. Tarihi Güzellikler Eşliğinde Kültür Gezileri

Marmaris plajları ve doğal güzellikleriyle olduğu kadar tarihi dokusuyla da ön plana çıkmaktadır. Tarihi güzellikleri arasında önemli bir yere sahip olan  Marmaris kalesi, MÖ 304 Yılında yapılmıştır. 1522 Rodos fethinde Marmaris’i üst olarak kullanan Kanunu Sultan Süleyman kaleyi ufak diye büyüttürmüş ve en son 1980-1990 yıllarında restore edilmiştir. İçerisinde yer alan Marmaris Müzesi ise gezilip görülmeye değer yerler arasındadır. Marmaris’te yer alan bir diğer tarihi mekan Kervansaray ise Kanuni Sultan Süleyman adına 1545 yılında yaptırılmıştır. Su Sarmaçları, Rodos seferi zamanında ordunun su ihtiyacını karşılaması için yapılmıştır ve günümüzde gezginler tarafından çok ilgi görmüştür.

4. Şahane Plajlarında Güneşe Doyma İmkanı

İngiliz The Guardian gazetesinin belirlediği Türkiye’nin “en iyi 10 plajı” arasında Marmaris’ten de plajlar olduğunu görmüşsünüzdür. Marmaris, kendinizi Ege’nin sıcak kumlarından serin sulara bırakmanız için ideal bir merkez. En ünlü plajları arasında İçmeler Plajı, Turunç Halk Plajı, Cennet Adası Plajı ve Sedir Adası Plajı yer alsa da siz Marmaris’te keşfedilmeyi bekleyen çeşitli alternatifler bularak güneşe kuma ve denize doyabilirsiniz.

5. Doğa Sporları ve Sınırsız Aktivite Avantajları

Marmaris’te doğa ve su sporları seçenekleri oldukça gelişmiştir. Parasailing, jet ski, flyboard, yelken, banana veya kano gibi su sporları kategorisinde yer alırken trekking, bisiklet ve jeep safari aktivitelere katılabilir, dalış yapabilir, paraşüte binebilirsiniz.

6. Gece Hayati İle Maximum Eğlence

Marmaris’te güneşin batışıyla başlayan eğlence sabahın ilk ışıklarında son buluyor. Barlar Sokağı’nda yer alan mekanlarda doyasıya eğlenebilir, Marmaris’in merkezinde yer alan gece kluplerine veya barlara gidebilirsiniz.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir