Hikayesi Olan 4 Butik Otel

Başka bir havası vardır butik otellerin. Öyle 5 yıldız, “ultimate her şey dahil” otellere benzemez. Kendi içinde bir sıcaklık, huzur ve farklı bir dünya barındırırlar. Yolu bu tür otellere düşmeyenler pek bilmez ama, butik otellerde içtiğiniz bir fincan çayın tadını 5 yıldızlı otellerde bulamazsınız. Sevdalılarının bir kaç günlük tatillerinde bile bu küçük, sevimli otellere kaçmaları bundandır. Size sabahtan akşama kadar sınırsız tüketim imkanı sunmasa da 5 çayları ve ev yapımı kurabiyeleri vardır butik otellerin. Bir de duvarlarına işlenmiş olan hikayeleri…

Yolu düşmeyenlere, bir kaç günlük tatillerini risk alarak geçirmek istemeyenlere ve bu yüzden her tatilde yüksek yıldızlı ve bol dahilli otellere kaçanlara ilham versin diye 4 butik otelin hikayesini derledik.

1. Alaçatı Asmalı Konak Otel

Alaçatı’nın Yenimecidiye Mahallesi’nde yer alan Alaçatı Asmalı Konak Otel, misafirlerine 150 yıllık bir tarihin kapılarını aralıyor. 150 yıl önceden günümüze ulaşan bu tarihi binada konaklamak, tarih içerisinde yolculuk sunarken, 150 sene boyunca bu duvarların arasında yaşamış olan hayatları düşlersiniz. Bir asırdan fazla ayakta durmayı başaran bu gerçek tarihi taş binada uyumak, kahvaltı yapmak ve geçmişi solumak paha biçilemez.

2.Chigdem Boutique Hotel

30 yıllık Alaçatı özleminden sonra konforlu, huzurlu bir otel tasarlayarak Alaçatı’ya geri dönen Baysal çiftinin hayallerinin bir ürünü olan Chigdem Boutique Hotel, misafirlerine çok özel tasarıma sahip bir otelde konaklamanın ayrıcalığını sunuyor. Otel, sahibesinden almaktadır. Her renkte açan çiğdem çiçekleri otelin ruhunu da yansıtmaktadır. Tüm odalarını Viktorya dönemi tarzında döşeyen ve misafirlerini kendi evlerindeymiş gibi ağırlayan otel çalışanları misafirlerine sıcacık bir aile ortamı sunmaktadır.

3. Alaçatı Kayezta Otel

Kayezta Hotel, “Her şeyin bir hikayesi vardır; Bizimki de yazılmaya yeni başladı” ilkesiyle yola çıkan ve bu hikayeye misafirlerini de dahil eden bir oteldir. Kayezta ismi ne mitolojik ne de otel tanrıçalarından esinlenerek oluşturulmuş bir otel değildir. Otelin sahibi olan ailenin isimlerinden oluşan çok özel bir isimdir. Ailecek sevgi dolu bir yer yaratmaya çalışan otel, misafirlerini de bu ailenin bir parçası olarak kabul ediyor.

4. Çeşme Kervansaray Otel

Kanuni Kervansaray binası olarak da inşa edilen bina, 1528 yılında Kanuni Sultan Süleyman’ın emri ile yapılmış olmasıyla ünlüdür. Bir yıl süren restarasyon çalışmalarının ardından asırlık palmiyelerin gölgesinde kapılarını açan Çeşme – Kanuni Kervansaray Hotel, Çeşme Kalesi’ne, Aya Haralambos Kilisesi’ne ve Çeşme Müzesi’ne yürüyüş mesafesindedir. Otel, Çeşme’nin en ünlü ve en güzel manzaralarına da sahiptir. Bunlar; Çeşme Kalesi, Sakız Adası, Marina, Çeşme Ormanı, Çeşme Körfezi ve Çeşme’nin tarihi evleridir.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir