Motorsikletinizle Rüzgarın Ruhunu Hissedeceğiniz Rotalar

Merhaba Sevgili Okuyucu,

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden motorsiklet camiasının sevilen ağabeyi Barkın Bayoğlu “Altın Elbiseli Adam”a ithafen kaleme aldığımız bu yazımızda onun da dediği gibi birbirinize kenetlenin, dikkatli sürün ve kasksız gezmeyin! Bir tutku, bir yaşam felsefesi haline getirebileceğiniz motorsiklet için tatilde de gidebileceğiniz rotaları sizler için belirledik. Şimdiden tekeriniz düz bassın diyelim ve yazımıza başlayalım.

1. Sapanca Gölü

İstanbul’a sadece 90 kilometre mesafesiyle günübirlik tatil kaçamaklarınızın saklı cenneti Sapanca Gölü… Sabah saatlerinde motorunuza atladığınız gibi 1,5- 2 saatlik göl manzaralı yolun tadını çıkarmaya bakın. Öncelikle Eşme sahil tabelasından girerek, gölün kuzeyinde bir nefeslenme molası vermelisiniz. Karşınıza çıkan manzara, güneşin doğuşuyla birleşince etkisinden uzun süre çıkamayacaksınız. Gölün doğusundaki Arifiye’ye oradan da Sapanca’ya vardığınızda göl manzarasıyla kahvaltı keyfi sizi karşılayacak. 70’e yakın kuş türünün bulunduğu göl, doğa fotoğrafı çekmeyi sevenlerin de bir numaralı adresi. Aklınızda bulunsun.

2. Keşan

Keşan’a özgü satır et, damak tadına düşkün motorcuların yola çıkma rotasını belirliyor. Keşan’ın ayçiçek tarlaları arasında, rüzgarın pozitife çevirebileceğiniz enerjisiyle yaptığınız motor sürüşünüz oldukça keyifli bir deneyim olacak. Yönünüzü Keşan’ın ardından Saros Körfezi’nin mavi bayraklı plajlarına çevirebilirsiniz. Kendi kendini temizleme özelliğine sahip denizleriyle Erikli ve Enez, dalış deneyimleriniz için İbrice Limanı seçenekleriniz de mevcut. Motor tutkunlarının sevdiği elverişli yollarıyla ve lezzetli yemek kültürüyle Trakya, vazgeçilmezlerinizin arasına girmeye aday.

3. Şile -Ağva

Uzun Karadeniz turu için zamanınız yok ama o yeşilin yüzlerce tonunun arasında oksijene ihtiyaç mı duyuyorsunuz? İşte bu noktada Şile – Ağva, İstanbul’da Karadeniz’e kıyısı olan oksijen depoları sizler için biçilmiş kaftan 🙂 Virajlı yol deneyimi kazanmak, motorda rüzgarlık ne kadar önemliymiş demek için Karadeniz kıyıları oldukça hazır durumda. Zaman zaman yolun bozuk yapısına hazırlıklı olmakta da fayda var. Polonezköy üzerinden gittiğinizde yol boyunca yerel lezzetlerin tadına bakmadan, salaş mekanların özellikle gözlemecilerin birinde mola vermeden devam edemeyeceksiniz. Şile limanında yer alan mekanda motorsikletlerini park etmiş, elinde kasklarıyla çayını yudumlayan motorseverlerle sohbet etme imkanı da bulabilirsiniz. Ağva’da genellikle aile işletmeleri olan şirin butik otellerde konaklama seçeneğiniz de bulunuyor. Onu da hatırlatalım.

4. Datça

Yılın 300 günü güneşli olan, tipik Akdeniz iklimiyle hız tutkunuzu bu sefer de Datça’ya yönlendiriyoruz. Datça, ünlü matematikçi ve filozof Eudoxus, en iyi yontulmuş çıplak Afrodit heykelini yapan heykeltraş Praxiteles ve daha birçok entelektüel kişinin zamanında yaşadığı yarımada olmasıyla ünlü. Şairimiz Can Yücel’in ‘Beni buraya gömün’ dizeleriyle Datça her ziyaretçisine derin izler bırakmaya devam edeceğe benziyor. Siz motor severler de Datça’nın eşsiz büklerinde serinleme şansı bulabilir, şiir yazdıracak sokaklarında sürüş keyfine varabilirsiniz. Can Yücel evini ziyaret etmeyi ve bin bir çeşit otlu yapılan lezzetli yemeklerini tatmayı, balını, bademini yemeyi unutmayın.

5. Fethiye

Özgürlüğü ruhunda, tüm bedeninde hissetmeyi sevenlerin sporu, felsefesi aslında motorsiklet. Adrenalini de hız tutkusuyla yaşamaya başlayıp, yamaç paraşütüyle taçlandırabileceğiniz tatil noktası Fethiye. Özgürlüğüne düşkün, cesur, sportif ve bedeninin sınırlarını zorlamayı seven kişilerin buluşma noktasında sizler de yerinizi alın. Sıcaklığın gölgede bile 40 dereceleri bulduğunu, yol boyunca lastiklerinizi düzenli olarak kontrol etmeniz gerektiğini, sizin de su tüketimi konusunda gereken özeni sağlamanız gerektiğine değinmeden geçmeyelim. Tepeden seyredebileceğiniz manzaralar size sık sık mola verdirtecek. Instastoryler için telefonunuzun şarjını hazırlayın ve böylece sevdiklerinizin de size eşlik etmesini sağlamış olun.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir