Neden Tatile Çıkmalıyız? Sorusuna Verilebilecek 8 Hazır Cevap

neden tatile çıkmalıyız

Tatile çıkmak ve günlük hayatın geçirildiği alanlardan uzaklaşmak her zaman iyi bir motivasyon kaynağı olmuştur. Geçmişten günümüze tanınmış birçok kişi, seyahat etmenin zihni, psikolojiyi ve ufku geliştirdiğini iddia etmiş ve sık sık bunun önemini dile getirmişlerdir.

Hepimizin farkında olduğu üzere yaz gelince yerimizde duramamamızın başlıca sebebi, bu gelişime ve dinginliğe duyulan ihtiyaçtır. Ruhsal, zihinsel ve fiziksel açıdan vücudumuz üzerinde çok olumlu bir etkisi olan tatil süreci, bütün sene boyunca işe ve günlük rutinlerimize devam edebilmemizin yegane sebebi.

O halde yazın son dönemine girmiş bulunduğumuz Ağustos ayını iyi değerlendirmekte fayda var! Eğer tatil için hala plan yapmadıysanız veya planlarınızı başka sebeplerden dolayı ertelediyseniz, size “tatilin ilk gününde mevcut stresin % 90 oranında azaldığını” hatırlatarak planlarınızı gözden geçirmenizi tavsiye ederiz.:) Ve daha birçok neden sıralayabiliriz;

1. Akıl Sağlığına İyi Gelir

Yapılan çalışmalara göre tatile çıkan insanlar ters giden durumlar karşısında daha iyimser bir tavır takınırken, tatile çıkmayan insanların ters giden süreçler karşısında agresif tavır sergiledikleri gözlenmiştir. Bu durum elbette akıl sağlığını etkiler. Dolayısıyla akıl sağlığınızı korumak istiyorsanız tatile çıkın:)

2. İlişkilerinizi Yeniler

Huzurlu bir tatilden dönen dinlenmiş ve rahatlamış kişilerin insan ilişkilerinde başarılı olduklarını gözlemleyebilirsiniz. Gergin bir dönemden sonra tatile çıkan insanların ikili ilişkilere yaklaşımının daha pozitif bir hal aldığını gözlemleyebilirsiniz.

3. Çocukluk Zamanlarınıza Dönmenizi Sağlar

Tatilde telefonunuzu, tabletinizi ve diğer iletişim aletlerinizi bir kenara attığınızda rahatça eğlenebilirsiniz. Ve emin olun böyle bir döneme dönmek isterseniz çocukluğunuza kadar gitmeniz gerekir. Dolayısıyla iletişim zorbalıklarından bağımsız oyunlar oynamak, eğlenmek ve keyifli zaman geçirmek, sizi çocukluk günlerinize geri götürecektir.

4. Stresinizi Azaltır

Tatile çıkmak, mevcut stresinizden kurtulmak ve rahatlamak için  size bir şans sunar. Bilimsel araştırmalar, tatilin insan psikolojisine ne kadar iyi geldiğini kanıtlayan çalışmalarla dolu! Bizce bir göz atın ve geç kalmadan tatil planları yapın.

5. Yeni Hikayeleriniz Olur

Günlük rutin işlerimizi yaparken ne kadar monotonlaştığımızı fark edemeden günler geçiriyoruz. Farkında mısınız, aslında hiç yeni anı biriktirmiyoruz. Siz de anlatacak yeni hikayeler edinmek için yılda en az bir kere tatile çıkmalısınız.

6. Motivasyonunuz Yenilenir

Robot gibi çalışıp, hep bir şeylere yetişme çabamız motivasyonumuzun azalmasına neden olan başlıca etkenlerdir. Tatile çıkmayan veya seyahat etmeyen insanlara bakın; iş hayatlarında verimleri azalır, yaratıcılıkları kaybolmaya başlar. Dolayısıyla hepimiz, motive olabilmek için tatile ihtiyaç duyarız.

7. İlham Duygunuz Gelişir

Bütün bir yıl boyunca sürekli aynı işleri yapıp, aynı toplantılara katılıp, aynı yolculuklar sonucunda evlerimize varıyoruz. Bu monotonluk hayal gücümüze ket vurup, yaratıcılığımızın azalmasına neden olmaktadır. Tatile çıkmak, kendimize zaman ayırmak anlamına geldiğinden, bu süre zarfında hayal kurabilir, yapmak isteyip de vakit bulamadığımız şeyleri yapmaya fırsat bulabiliriz. Ayrıca hiç bilmediğimiz bir yere seyahat edersek yaratıcı düşünmemize ve yeni yerler keşfetme arzumuzun ilham kaynağı olmasına yardımcı olur.

8. Özgüveniniz Artar

Kendi istediklerini, hissettiklerini ilgi duydukları şeyleri yapan bireyler hayatlarında özgüveni yüksek bireyler olurlar. Tatile çıkmak da insana bu imkanların hepsini sunar. Tatilde kendinizi dinlersiniz ve kaliteli zaman geçirmeye özen gösterirsiniz. Bu da paralel bir şekilde özgüveninizin artmasına yardımcı olur.

Tatile çıkmak için her zaman birçok bahanemiz var. Ancak bu sefer gerçekten tatilin gerekliliğini anlatmaya çalıştık. Ülkemizin kıyı bölgeleri, Fethiye, Alanya, Bodrum gibi tatil cennetlerine ev sahipliği yaparken yılda en az bir defa tatile çıkmak gerekir. Zaten tatile çıkmayacaksak bütün yıl çalışmanın ne anlamı var? Değil mi? 🙂

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir