Tatilde de Sahaların Tozunu Atmaya Var Mısınız?

Tatil konseptleri ve trendleri yaşam biçimlerimizin bozulmasıyla beraber her geçen sene değişmeye devam ediyor. Son yıllarda giderek artan şehir stresi ve teknolojinin vazgeçilmezliği, insanların kendilerine daha az vakit ayırmalarına sebep oluyor ve spor merkezlerine ulaşılabilirliği kısıtlıyor. Sağlıklı beslenmeyi zaman zaman aksatabiliyor, şehir koşuşturması içinde hızla hareket edip, kendimizi bir yerlere yetişmeye çalışırken buluyoruz. Tüm bu etkenlere rağmen, düzenli olarak sağlığına önem gösteren ve spor disiplinini kurmuş olanlar da var. Aslında ihtiyacımız olan biraz kendimizle vakit geçirmek ve kendimize bakmak. İşte bu noktada, tatil bir çözüm haline gelmiş durumda. Detoks kampları ve sağlıklı yaşam merkezleri en çok talep gören tatil konseptleri arasında yer alıyor. Hem sporundan vazgeçemeyenler için, hem de spor ve detoksu ‘Spontane ve keyifli yapmak isterim’ diyenler için çok ideal. Biz de, sizler için 2017 yazında spor ve detoks yapabileceğiniz 5 otel önermek istiyoruz.

Tatilde Tenis Oynayabileceğiniz Oteller

Öncelikle, detoks ve spor denince akıllara ilk olarak gelen çam ağaçları ile çevrelenmiş Marmaris, İçmeler Cennet Koyu’nda yer alan Grand Yazıcı Club Marmaris Palace Otel. Havalimanına 90 km, Marmaris’e 6 km ve İçmeler’e 2 km mesafede bulunan otel, denize sıfır konumu ve peyzajlı bahçesiyle ilk göze çarpanlar arasında yer alıyor. Sahip olduğu geniş ve yeşil arazisiyle, ana bina odaları veya bungalow konaklama seçenekleri olan 459 odalı otelde, muhteşem manzaranın ve sessizliğin keyfini çıkararak, spor ve detoks yapmak kaçınılmaz. Her şey dahil konseptte hizmet veren otelin, Türk A’La Carte, Balık A’La Carte ve İtalyan A’La Carte restoranları eşliğinde Dünya Mutfakları lezzet serüveni deneyimleyin. Snack Restoran ve zengin içecek menüleri olan yedi tane bar seçeneği de bulunmaktadır. Sabah kalktığınızda, ağaçların arasından gelen pozitif enerji ile balkonunuzdan güne ‘merhaba’ diyebilirsiniz. Açık büfede bulunan çeşit çeşit peynir ve taze meyvelerle, deniz kenarında kahvaltının tadını çıkartabilirsiniz. Plaja geçmeden önce, sahil kenarında ağaçların arasında yürüyüş yapabileceğiniz bir alan göreceksiniz. Havuza girmek isteyenler için iki adet yüzme havuzu ve bir kapalı havuz bulunuyor. Aileniz ile birlikte geldiyseniz de çocuğunuzu götürebileceğiniz çocuk havuzu ve su parkı da mevcut. Palace Beach’te ister çimli alanda, isterseniz de iskele platformunda ücretsiz şezlong, şemsiye ve plaj havlularınızı alıp biraz uzandıktan sonra, masmavi denizde yüzebilirsiniz. Spor aktiviteleri için epey elverişli olan alanda, gece gündüz çam ağaçlarıyla çevrili tenis kortu ile tatilde tenis maçı keyfini deneyimleyebilir ve zararlı toksinlerinizden arınabilirsiniz. Siz tenis yaparken, çocuğunuzu Çocuk Kulübü’ne bırakabilir veya ücretli bebek bakıcısı hizmetinden yararlanarak, kendinize rahatça vakit ayırabilirsiniz. Maç sonrası, kendinizi mavi sulara bırakarak, su sporlarıyla serinlemeyi unutmayın! Tabii bütün bunları yaparken, otelin sunduğu sağlıklı besinlerle sporunuzu desteklemenizi öneririz.

Beyazın ve Mavinin Kusursuz Birleşimi Bodrum

Bodrum’un vazgeçilmezlerinden Hapimag Resort Sea Garden. Otele girdiğiniz andan itibaren, size karşılayan çiçekler ve yeşillikler ile kendinizi samimiyet ve doğallığın içinde bulacaksınız. Bodrum’da denize sıfır konumda hizmet veren otel, Bodrum Havalimanı’na 40 km, İzmir Havalimanı’na 230 km ve Dalaman Havalimanı’na 235 km mesafede yer alır. Palmiye ağaçları ve dağ manzarası arasında Bodrum ambiyansını bire bir yaşatan otelde, çiçeklerle çevrelenmiş villalarda kalabilirsiniz. Sabah kahvaltısı, öğlen yemeği ve akşam yemeği için ayrı ayrı restoranlarda farklı konseptleri deneyimleyebilirsiniz. Kahvaltıda daha samimi bir ortamda denize karşı lezzet serüvenine çıkabilir veya denizin üzerindeymiş hissi veren A La Carte restoranda şık bir akşam yemeğine çıkabilirsiniz. Tüm bu güzellikler bir yana, otel mavi bayrak ödüllü olan kum ve çakıl taşı karışımı plaja sahip. Çocuklar için Mini Club ve su kaydırakları keyifli vakit geçirmeleri için özel olarak tasarlanmış. Siz de bu sırada, tenis oynamanın keyfini çıkarabilirsiniz. Böylelikle vücudunuzdaki yağları yakabilir ve kaslarınıza çeviklik kazandırabilirsiniz. Spor yaparken, sıcak havalarda su tüketiminizi de ihmal etmeyi unutmayın. Dilerseniz hamam veya SPA merkezinde cildinizi ve kaslarınızı rahatlatabilirsiniz.

Dünyanın En İyi Kumsalına Sahip Destinasyon Fethiye

Fethiye’nin vazgeçilmezi ise Lykia Botanica Beach & Fun Club. Otele tepeden bakacak olursanız, 30 bin metrekarelik bahçe alanı ile başlı başına bir Harikalar Diyarı diyebiliriz. Tesis Fethiye’nin Yanıklar Koyu’nda yer alır. Bembeyaz villalardan oluşan, toplamda 350 odaya sahip otelde, geniş ve balkonlu aile odalarında veya standart odalarda konaklayabilirsiniz. Genç ve aile dostu otelde yapabileceğiniz spor olanakları arasında; kano, tenis kortu, su jimnastiği, okçuluk, basketbol ve masa tenisi yer alıyor. Gün içinde sporla iç içe olabilmeniz için her imkan sunulmuş. Plaja 300 km mesafede yer alan otelden plaja botanik bir yürüyüş yolu ile ulaşabilirsiniz. İskelede şezlonglar ve şemsiyeler bulunmaktadır. Böylelikle, kahvaltıdan sonra sabah sporunuzu da yapmış olursunuz. Kahvaltı demişken, otelde tatilcilerin vazgeçilmezi olan geç kahvaltı seçeneği bulunmaktadır. Öğlen yemeği için kapalı ve açık olmak üzere iki restorandan dilediğinizi seçebilirsiniz. Otel, ultra her şey dahil konseptte hizmet vermektedir ve gün boyunca düzenli yemek çıkmaktadır. Erken kahvaltı, sabah kahvaltısı, geç kahvaltı, plajda ve restoranda ayrı snack bar, öğle yemeği, dondurma servisi, çay saati, akşam yemeği ve gece yemeği gibi pek çok seçenek var. Akşamüzeri, sağlıklı snacklerinizi atıştırdıktan sonra, tenis kortuna gidebilir, arkadaşlarınızla tenis maçı yapabilirsiniz. Gün batımına doğru bahçede yer alan açık yüzme havuzunda rahatlatıcı atmosferin tadını çıkartabilirsiniz. Fethiye’ye 17 km olan otelde, araba kiralama hizmeti de verilmektedir. Spordan yorulduğunuzda, kendinizi ödüllendirip biraz da şehir merkezinde keşfe çıkmayı veya Fethiye, Babadağ’da yamaç paraşütünü deneyimlemeyi düşünebilirsiniz.

Futbol Oynayabileceğiniz Oteller

Sizin için iki yeni detoks oteli önerimiz var. İlk önerimiz, Titanic Deluxe Belek. 24 saat check-in hizmeti veren otel, Kadriye’de Üçkumtepesi mevkiinde yer alıyor. Antalya Havalimanı’na 25 km mesafede ve denize 400 metre mesafede bulunuyor. Havuz başındaki size özel şezlonglarda, kafanızı dinleyip, plajdaki kalabalıktan uzaklaşmayı tercih edebilirsiniz. Renkler ve dekorlar da misafirlerin gözünü rahatlatacak şekilde tasarlanmış. Havuz için tercih edebileceğiniz pek çok seçenek mevcut. Isıtmalı açık deniz suyu havuzu, açık ısıtmalı olimpik havuz, açık aslan ağzı havuzu, kapalı ısıtmalı havuz ve kapalı çocuk havuzu. Havuzda, patentli garsonlar tarafından şezlonga içecek servisi de bulunuyor. Konforun ve lüksün ön planda tutulduğu otel, 600 odayla misafirlerine kapılarını açmış ve high class her şey dahil konseptte hizmet veriyor. Odaların hepsinde standart olarak, LED TV, dijital kasa, wi-fi, telefon, su ısıtıcısı, bornoz, terlik, çay ve kahve seti, minibar ve merkezi klima bulunuyor. Sabah, öğle ve akşam açık büfe ücretsiz ve tesisin belirlediği bazı alkollü, alkolsüz ve yabancı içecekler de ücretsiz veriliyor. Fitness merkezi, sauna, hamam, dinlenme alanlarını ücretsiz kullanabiliyorsunuz. Otel ana restoran, dört adet A’La Carte restoran, üç adet snack restoran, on bir adet bar, café, pastane ve gece kulübü gibi pek çok alternatif misafirlerine sunuyor. Sağlıktan bahsedecek olursak, tesisin sunduğu en önemli özelliklerden biri, ana restoranda temalı geceler olup, her Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri, vejeteryan ve diyet uygulayan misafirleri için hazırlanmış özel büfeler bulunması. Geniş bir araziye sahip olan otelin vazgeçilmez spor alanı şüphesiz futbol sahası. Futbol, hem tatilde ailecek veya arkadaşlarınızla birlikte katılabileceğiniz, hem misafirlerin bir takım oluşturarak bir paylaşımda bulunabilecekleri güzel bir etkinlik seçeneği. Bu sayede, günlük spor ve detoks gereksiniminizi de karşılamış olursunuz. Akşamda canlı müzik eşliğinde, sevdiklerinizle şarkılara eşlik edip, spor yorgunluğunuzu üzerinizden atabilirsiniz.

Lüks Kategoride Antalya, Kemer 

Kemer, hem lüks hizmet sunuyor hem de spor olanakları ve detoks açısından oldukça elverişli bir destinasyon. Yine konforun ön planda olduğu, Avantgarde Hotel & Resort Kemer’den biraz bahsedelim. Otel, Kemer Göynük’te yer alıyor ve Antalya Havalimanı’nda 45 km mesafede bulunuyor. Hem eğlence hem iş için elverişli olan modern tesis, ultra her şey dahil konseptte hizmet veriyor. Gün boyu öğünlerin çıktığı bir ana restoran ve beş farklı konseptte A’La Carte restoran bulunuyor. 700 metrelik kum ve çakıl karışımı muazzam bir plaja sahip ve sadece misafirlerine özel hizmet veriyor. Kullanıma ücretsiz olarak sunulan, plajda ve iskeledeki minderlerin, şezlongların tadını gün boyu çıkartabilirsiniz. Gün içerisinde dans şovları, animasyonlar ve yarışmalara katılıp neşelenebilirsiniz. Otelde aynı zamanda yetişkin havuzları, relaks havuzlar, aquapark ve çocuk havuzları da mevcut. Rahatlatıcı Spa & Wellness merkezi ve Vitamin Bar’ı detoks tatilinin olmazsa olmazı. Sporu destekleyen yan olanaklar ve spor etkinlikleri konusunda üst düzeyde bir otel. Misafirler mini futbol sahası ile günlük sporunu keyifli bir biçimde tamamlayabiliyor. Otelde, spor yapmanın en güzel taraflarından biri de, sporunuz bittiğinde hemen gidebileceğiniz alternatif rahatlatıcı bir etkinliğin düşünülmüş olması. Ayrıca, Relaks Bar’da veya Irish Pub çay saatinde akşamüzeri, günün yorgunluğunu çıkarmak için en cazip alternatifler arasında!

Siz de kendinize en uygun gördüğünüz konsepti ve oteli seçerek, detoks tatilinizi ertelemeyin, tatil.com ile bu yaz sporu tatilden önce değil, tatilde deneyimleyin!

Bunlara da göz atın...

1 Yorum

  • Cigdem Kalem , Mart 17, 2017

    Asli hanim,
    Bilgilendirmeler muhtesem, cok buyuk bir aileye sahibim, uzun zamandir herkese uygun tatil merkezleri arayisi icindeydik, cok yararli oldu, cok tesekkurler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir