Bavulunuzu Hafifletecek Seyahat Boy Ürünler

Modern hayat bizleri hızlı ve pratik olmaya zorluyor. Seyahat kavramı önceden bizler için okulların tatil olmasıyla birlikte başlayan yaz tatilinde gidilen memleket ziyaretlerinden ibaret iken artık her an hayatımızın içinde… Tabii önceleri uçak da bu kadar “kolay ulaşılabilir” bir araç değildi. Biletler ailelerimizin bütçelerini aşacak ölçüde pahalıydı, havayolu şirketleri günümüzdeki gibi çeşitli değildi. Daha da önemlisi uçuş ağı bu kadar genişlememişti. Bizler de “İnşallah cam kenarına bilet kalmıştır” diye diye yazıhanelerinin yolunu tuttuğumuz otobüsler ile seyahat ederdik. Cam kenarı önemliydi… 🙂 Otobüsle seyahat etmek demek bavulunu alabildiğine doldurmalı, yanına illa ki “yolluk” yiyecek – içecek almalı bir yolculuk yapmak demekti. Bavulun kaybolmaması, ezilmemesi için muavine edilen sıkı tembihlerin ardından koltuğun yukarısında bulunan bölmeye de yolluğumuzu yerleştirdikten sonra işlem tamamdı. Nasılsa uğurlamaya geldikleri gibi karşılamaya da aile bireylerinden en az bir kişi gelecekti. Bavul taşıma derdi de neymiş, pek bilmezdik yani.

Sonra ne olduğu malum; havayolu şirketlerinin sayısı arttı, rekabet büyüdü, uçak biletlerinin ücretleri düşmeye başladı (son dakika alımları hariç :)) E tabii bir de uçuş ağı genişledi. Öyle ki artık havalimanının olmadığı çok az şehrimiz kaldı diyebiliriz… Bu gelişmeler doğrultusunda bir mukayese yapmaya başladık; diyelim ki İstanbul’dan Antalya’ya seyahat edeceksiniz otobüs x liraya 4y saatte gidiyor, uçak 2x lira ama y saatte gidiyor!!! Kurduğumuz bu denklemde elbette zaman kazandı. Çünkü en başta da söylediğimiz gibi modern yaşam hızlı ve pratik olmayı gerektiriyor. Artık seyahat kavramı memleket ziyaretiyle kısıtlı değil. Öğrenciler eğitimlere gidiyor, şehirler arası iş seyahatleri gerçekleşiyor. Öyle ki sabah kahvaltısına İstanbul’da, öğle yemeğinde bir Antalya otelinde, akşam yemeğinde İzmir Kordon’da olabiliyoruz… Hâl böyle olunca valizlerimizin de daha taşınabilir ve küçük ölçülerde olması gerekiyor. Uçak firmalarının bu konuda katı kuralları var, muavine rica edilen “Şu çamaşır makinesini de sığdırıver(!) evlat” demeye benzemiyor uçak bagajı.

Neyse ki modern hayat ağır bagaj sorununa da seyahat boy ürünler ile çözüm getiriyor. İnsanoğlu kuş misali oradan oraya gezdikçe firmalar hayatlarımızı kolaylaştırmak için çeşitli ürünler üretmeye başladılar. İster uzun bir tatile gidelim, ister bir gece konaklayacak bir seyahate çıkalım her zaman elimizin altında olmasını dileyeceğimiz kişisel ürünlerin mini boyları sayesinde artık yük kapasitesini aşmadan ya da bavulun fermuarını kapatmak için üzerine çıkmaya gerek duymadan evden çıkabiliyoruz. Seyahat boy şampuan, seyahat boy saç kremi, seyahat boy sabun, seyahat boy kolonya, seyahat boy ağız bakım suyu, seyahat boy diş fırçası ve diş macunu gibi hijyenik ürünler hafif ve kullanışlı olmalarıyla gönüllerimizde taht kurmaya başladılar bile…

Bunların yanında; seyahat boy parfüm ve seyahat boy deodorantlar sayesinde el bagajlarımız ya da kol çantalarımız artık pazar yeri olmaktan kurtuldu. Gün içerisinde en fazla üç kez kullanma gereği duyacağımız bu ürünlerin seyahat boylarının olması gerçekten büyük rahatlık. Sizin de çok sevdiğiniz ve yıllardır hiç vazgeçmediğiniz parfümün seyahat boyu olabilir, aldığınız mağazaya sormanızı tavsiye ederiz.

Özellikle hanımlara müjdeler olsun ki çoktandır makyaj malzemelerinin de seyahat boyları üretiliyor. “Makyaj malzemesi dediğin zaten el kadar şey” diye düşünebilirsiniz fakat onların bir araya geldiğinde kaç çanta ettiğini bir düşünün… Fondöten, pudra, allık, maskara, far, kalem ve onların çeşitleri derken makyaj çantası yeterince şişiyor ama yine de bununla bitmiyor. Bir de göz için ayrı makyaj temizleyici, yüz için ayrı makyaj temizleyicisi var, asetonu var, pamuğu var bu işin. Ki onlar hepsinden çok yer kaplıyor zaten. Ama seyahat boyu makyaj ürünleri ve seyahat boy makyaj temizleyicileri ile bu sorun da ortadan kalkıyor. Seyahat boyu makyaj malzemelerini de unutmamak gerek tabii…

Hanımlar için seyahat boy ürünler olur da beyler için olmaz mı sandınız, beylere özel ürünlerin de seyahat boyları var elbette. Özellikle iş seyahatlerinde çok iş görecek seyahat boy traş köpüğü, seyahat boy traş jeli gibi ürünler ile tek valizle her yere pratik bir şekilde hazırlanabilirsiniz.

Tabii şunu da kabul etmek gerekir ki, seyahat boy ürünler normal boy ürünlere oranla daha fiyatlı oluyorlar. Çok fazla seyahat ediyor ve sık sık bu küçük ürünlere büyük paralar vermek istemiyorsanız onun da kolayı var! Kişisel bakım marketlerinde satılan seyahat boy valiz kitleri ile evinizde mevcut olan ürünleri daha küçük kutulara koyup yanınızda taşıyabilirsiniz. Bu kitler genelde bir sprey şişe, bir damlalı şişe, bir krem şişesinden oluşuyor. Üstelik büyük boydan aktarmanız için yardımcı apartlar da yer alıyor. Bu gerçekten hem ekonomik hem de pratik bir olay!

Bu ürünlerin yanı sıra seyahat boy ütü, seyahat boy saç kurutma makinesi ve seyahat boy saç düzleştirici elektronik aletlere sahip olmak da mümkün. Mühim bir iş seyahatine gittiğinizde dağınık bir saçla ya da kırışmış bir gömlekle dolaşmak istemeyeceğinizden eminiz. Son olarak seyahat boy dikiş setinin de bu tip seyahatlerde hayat kurtaracağını eklemek isteriz…

Seyahat boy ürünler ile artık havalimanında oradan oraya koştururken ağır valizi çekiştirmek zorunda kalmayacak, çantanızdan törpü çıkarmak isterken geri kalan her şeyi etrafa saçmayacaksınız.

Daha hızlı, daha pratik ve daha keyifli yolculuklar dileğiyle…

Bunlara da göz atın...

1 Yorum

  • Bizim IŞIK , Mart 16, 2017

    Çok güzel bir yazı olmuş kaleminize sağlık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir