Tatili Uzaklarda Aramayanlara 5 Yakın Bölge Önerisi

Tatil anlayışımız ve tatilden beklentilerimiz farklı olsa da hepimiz tatil deyince uçak yolculuğu yapıp transferlerle büyük otellere ulaştıktan sonra başlayacak olan bir süreç hayal ediyoruz. Oysaki büyük özellikle büyük şehirlerde yaşayanlar için yakın mesafeler doğal güzelliklerle doludur Türkiye’de…

Çok uzaklara gitmek için yeterli zaman ve bütçeleri olmayanlar, kısa kaçamaklar ve küçük tatil planlarıyla kendilerini yenilemek isteyebilirler. Hal böyle olunca bir kaç gün uzaklaşmak isteyenler rahatlamak ve tatilin tadını çıkarmak için kendilerini en yakın tatil yerlerine atmak isteyebilir.  Peki nereye gitmeli? İşte sizin için seçtiğimiz en ideal 5 yakın tatil önerisi!

1. Ağva

İstanbul’a 100 km uzaklıkta bulunan Ağva tam bir doğa cenneti.  2 çay ve deniz ile çevrili olan bu şirin yerde hem denize girebilir hem de sakinliğin ve huzurun tadını çıkareabilirsiniz. Çünkü Ağva denize girme imkanınızın olması yanında muhteşem bir doğa manzarasına sahip. Ayrıca, tadına doyum olmayan Ağva otelleri de birbirinden güzel konseptleriyle cabası. Yeşillikler içindeki buy alanda nehir kenarında sonsuza kadar yürümek isteyebilirsiniz. Ağva’da Göksu ve Yeşilçay’da yüzebilirsiniz. Hem temiz, hem de yeşillikler içinde durgun suda yüzmek size çok iyi gelecektir.

2. Şile

Merkeze yakın, bir o kadar da yalıtılmış ve stresten uzak ortamıyla Şile, şehir hayatının gürültü ve yoğunluğundan kaçmak isteyenlerin sığınağı oluyor. Temiz ve güzel sahili, plajı ve denizi ile özellikle yazlıkçılar ve hafta sonu tatilcilerinin akınına uğrayan Şile, aynı zamanda çevresindeki köyler ve pek çok İstanbullunun yazlık konutlarının da bu ilçede bulunması sebebiyle her mevsim yoğun bir ilgi görmektedir. Şile’yi birkaç günlük kaçamaklarınız için gönül rahatlığıyla tercih edebilir; yenilenip günlük hayatınıza dönebilirsiniz. Kısa tatilin başkenti Şile tatili size iyi gelecek!

3. Kandıra

İstanbul’daki şehir karmaşasından 1.5 saat uzaklıkta olan Kandıra, Kocaeli’ne çok yakın olmasına rağmen henüz sanayileşmeyen alanlar arasında yer alıyor. Kandıra’nın hem halka açık hem de özel plajlar var. Son yıllarda çevre illerden günübirlik de olsa sörf kaçamağı yapan sörfçülerin de çokça tercih ettiği bir yer. Buradaki Kartal Kayalıkları ise gün batımını izlemek için harika bir yer. Gördüğünüz gibi, tatilinizin rotasını Kandıra’ya çevirmek için çeşitli nedenleriniz var.

4. Kilyos

Marmara Denizi’nin Karadeniz’e bağlandığı noktada bulunan Kilyos yakın zamanda popüler beach club’ları ve lüks villalarıyla tatilcilerin ilgisini çekmiş durumda. Çeşitli konseptlerde konaklama imkanı sunan Kilyos’ta eğlenceli bir tatil yapabilirsiniz. Kilyos’ta oksijeni bol ormanlık alanda yürüyüş yapabilir, denizinde serinleyebilir ve kır lokantalarında mangal keyfi yapabilirsiniz.

5. Kıyıköy

İstanbul’a 2 saat uzaklıkta hem Karadeniz’e hem de Marmara’ya kıyısı olan şirin mi şirin bir kasaba burası. Yeşil ile mavinin birleştiği Kıyıköy aynı zamanda balıkçı kasabası. Kasabaya yaklaştıkça zümrüt yeşili orman etrafınızı sarar ve ufukta beliren masmavi deniz sizi kendine çeker. Kıyıköyde bir çok otel pansiyon seçeneklerinin yanında çadır kurabileceğiniz bir çok alan da mevcut. Selvez, Poliçe ve Panayır İskelesi Koyları bakir doğanın tadını çıkarabileceğiniz diğer alternatifler olarak sizleri bekliyor.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir