Venedik Karnavalı

Yıl boyunca dünyanın dört bir yanında festivaller kutlanır. Şubat ayının en meşhur festivallerinden biri de Venedik Karnavalı! Peki, bu karnavalın tarihleri nedir, programında neler var, Venedik’te gezilecek yerler neler, nerelerde kalınabilir? Hepsi ve daha fazlasını Tatil.com sizin için derledi.

Venedik Karnavalı, her yıl İtalya’da Venedik’te kutlanan bir karnaval. Bu karnavalın tarihleri Paskalya’daki Büyük Perhiz’e göre düzenleniyor. Karnavalın ilk kutlanışının, Venedik Cumhuriyetinin Aquileia Patriarkı’na karşı kazandığı zaferden sonra olduğu tahmin ediliyor. Bu zaferin onuruna insanlar San Marco Meydanı’na toplanıp kutlama yaptılar. Karnaval, Rönesans’ta resmi hale geldi. 17. yüzyılda bu festival, Venedik’in prestijini koruma yolu olarak görüldü. Ne var ki, Avusturya Kralı’nın egemenliği sırasında maskelerin kullanımı sıkı sıkı yasaklandı. Ancak 19. yüzyılda, ara ara sanatsal amaçlarla kullanıldı bu maskeler. Günümüzde Venedik Karnavalı, tatilcilerin akın ettiği turistik bir etkinlik.

Venedik Karnavalı her sene farklı temalarla kutlanıyor. Bu yılın teması doğa olacak. Venedik Karnavalı 2014 programı da açıklandı. Karnaval 14 Şubat-5 Mart arasında kutlanacak bu yıl. İlk gün Sevgililer Günü’ne denk geldiği için özel baloya hazır olun. Karnaval süresince San Marco Meydanı ve Venedik’in başka yerlerinde kutlamalar olacak. Büyük Kanal boyunca düzenlenecek gondol turunu seyretmeyi ihmal etmeyin. Envai çeşit maske ve kostüm de cabası.

Venedik hakkında kısaca bilgi vermeden olmaz. Günümüzde İtalya’ya bağlı olan Venedik, neredeyse altı yüz yıldan beri değişmeden kanallarıyla ünlü olan ve romantik şehir denildiğinde hemen akla gelen bir şehir. Venedik’e İtalya’dan araba veya trenle ya da doğrudan uçakla gelebilirsiniz. Venedik’i eski eserler ve dar sokaklar eşliğinde gezmek çok keyifli. Venedik mutfağı oldukça lezzetlidir. Kırmızı şarap veya oraya özgü spritzle birlikte margarita pizzanızı kanal manzarasına bakarak yiyebilirsiniz. Gezerken sağlı sollu dükkanları kaçırmayın. Murano taşından saatler, kolyeler ve daha birçokları, tabii ki ünlü maskeler unutulmaz hediyeler olacak.

Venedik maskeleri şehrin her köşesinde satılıyor olacak. Alırken nelere dikkat edeceğinizi biliyor musunuz? Sokakta satılan maskelerin birçoğu Çin malı. İtalya’da onların bile fişi kesilse de, görünüşleri benzese de orijinal maskeler onlar değil. Fiyatları uygun olduğu için tercih sebebi ama asıl maskeler el emeği göz nuru. Paranız varsa ve maskeye harcamak isterseniz dükkanlarda satılan bu maskeleri tercih edebilirsiniz. Becerikli Venedikli esnafı maske yapımı ve süslemesi sırasında izleyebilir ve hayran kalabilirsiniz. Venedik maskeleri zamanında kişinin kimliğini saklamak için kullanılırken günümüzde eğlence ve sanat amaçlı kullanılıyor. Kadınlar, erkekler, ışıltılılar, soytarılar, gagalar, yarım maskeler, göz maskeleri… çeşit çok.

Venedik Karnavalı tam da Sevgililer Günü’nde! O yüzden hem karnavalı görebilir hem de sevdiğinizle Venedik’te romantik bir tatil geçirebilirsiniz. Tatil.com Venedik otelleri  ve Venedik turu sayesinde bir turda çifte kutlama şansı sizi bekliyor.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir