Tüm Özellikleri ile Hotel ve Hostel Karşılaştırması

Tatil ya da seyahatin en önemli aşamalarından birisi tabii ki konaklama ve bu konaklama kararının verildiği anlardır. Sizin için en uygun konaklamayı bulmak kolay olmasa da konaklamanın tatilin seyrini değiştirdiği gerçeği bu arayış için gerekli zamanı ayırmaya oldukça yüksek bir motivasyon oluşturuyor. Konaklama kararı aşamasının en başında bir soru ve cevabı detayları şekillendirmenize fayda sağlayacak: Hotel mi yoksa Hostel mi?

Merak edenler için Hostel, farklı insanların yurt odası tarzı odalarda bir arada yaşadığı ucuz konaklama birimleridir. Konaklama için hotel mi yoksa hostel mi tercih edilmeli sorusuna cevap bulmanız için sizlere yardımcı olmaya çalışalım. Siz de bahsedeceğimiz kriterlere ve bu kriterlerin önem derecesine göre hotel veya hostel konaklamasını tercih edebilirsiniz.

Güvenli Konaklama
Konaklamada özellikle eşyalarınızın güvenliği için hotel konaklamasını tercih edebilirsiniz. Hotelde size özel bir odada kalacağınız ve odanıza görevli kişiler dışında kimse giremeyeceği için odada tüm eşyalarınızı kilit altında tutabilir ve gönül rahatlığıyla gün içinde planlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Öte yandan pek çok hostelde tüm misafirlerin kendilerine özel dolapları bulunmaktadır. Eğer bu dolaplarda bulunmuyorsa çantanıza takacağınız bir kilit işinizi fazlasıyla görecektir. Yeri gelmişken söyleyelim hostelin yazılı olmayan kurallarından birisi de kişisel eşyaların dokunulmazlığı esasına dayanır. Buna göre yerde gördüğünüz bir çorabı bile kaldırmamanız ve kişisel eşyalara saygı göstermeniz karşılıklı olarak beklenmektedir.

Temizlik Konusu
Temizlik konusunda takıntı derecesinde hassassanız direkt olarak hotel konaklamasını tercih edebilirsiniz. Hotelde temizlik hostellere oranla çok daha hassas olduğu için -istisnalar dışında- sorun yaşamayacağınızı düşünüyoruz. Ancak yine nice hosteller var ki değme otellerden çok daha temiz bir şekilde konaklama imkanı sunuyor. Tabii odada konaklayacak kişi sayısı temizlik konusuyla ters orantılı şekilde artmakta. Yani ne kadar çok kişi konaklıyorsa temiz olma şansı o kadar düşüyor.

Kimine Göre Sosyallik Kimine Göre Mahremiyet
Burada sizi yönlendirmeden her ikisini de mümkün olduğunca açıklamak istiyoruz. Hostel’de birçok farklı kültürden yeni insanlarla tanışabilir ve bu insanlarla gezeceğiniz şehir hakkında koyu bir muhabbete dalıp muhabbetin seyrine göre uykusuz gecelerin tadını çıkarabilirsiniz. Özellikle dorm room denen nispeten daha kalabalık hostel odalarında konaklıyorsanız gece gezilerine çıkmak istediğinizde elbet bir yoldaş bulabilirsiniz. Gece gidilecek mekan önerileri için her daim resepsiyon görevlisinden yardım alabileceğinizi de unutmayın. Bunun yanında odada iyi ihtimalle iç çamaşırlarıyla gezen sıcak kanlı arkadaşlara ve gece sesten dolayı uyanmalara da hazırlıklı olun. Öte yandan “sosyallik odaya kadar” diyor ve mahremiyet istiyorsanız hotel size aradığınız mahremiyeti sunacaktır.

Yemek İmkanları
Yemek imkanları konusunda hotellerin bir adım -belki de daha fazla- önde oldukları malumunuz. Hotellerde konseptler dahilinde her türlü yemek ve içecek ihtiyacınız fazlasıyla karşılanıyor ancak hepsinin ücret dahilinde olduğunu da hatırlatalım. Öte yandan hostellerde de ortak mutfakta pek çok yemek ihtiyacınızı kendiniz yapmak koşuluyla karşılayabilirsiniz. Ya da gezeceğiniz şehirdeki dilediğiniz restoranda yemeğinizi yiyebilirsiniz.

Fiyatlandırma
Konu fiyatlandırma olunca hostelin farkı ortaya çıkıyor… Hotelde birçok avantaja sahip olabilirsiniz ancak bu avantajların hepsini bir ücret dahilinde aldığınızı unutmayın! Hostellerde ranzalarda yatıp banyo sırası beklemenin ödülünü ödeme aşamasında alacaksınız. Çok daha uygun fiyatlarla konaklama seçeneği için hosteller vazgeçilmezdir.

Hostellerle alakalı kafanızda halen soru işaretleri varsa “Merak edenler için Hostel nedir?” başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Tüm yazdıklarımızdan sonra bile kararsız durumdaysanız hala bir çıkış yolunuz var. Hotelin rahatlığını ve hostelin ucuzluğunu bir arada arıyorsanız Butik Oteller arasından dilediğinizi seçebilir, uygun fiyatla konforlu bir tatil geçirebilirsiniz.

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir