Detoks Nedir? Detoks Otelleri Nasıldır?

DETOKS NEDİR?

Detoks, çeşitli yollarla vücudumuza giren ve vücudumuz tarafından atık madde olarak algılandığı için dışarı atılmayı bekleyen zararlı toksinlerden kurtulmak demektir. Bir düşünün; günlük hayatımızda zaman zaman bizlere yapamayacağımız, kaldıramayacağımız yükler yüklenir. Bu gibi durumlarla başa çıkmak hepimiz için bir parça zordur. Peki bedenimize yapabileceğinden fazla yük yüklediğimizde o bununla başa çıkabilir mi?

Modern dünyanın koşuşturmasında maruz kaldığımız aşırı stres, yorgunluk, uykusuzluk ve sağlıksız beslenme gibi sebeplerle sinir ve sindirim sistemimiz de yorgun düşer. Bu yorgunluk sonrası (sağlıksız beslenme, hava kirliliği vs. yoluyla) aşırı miktarda almış olduğumuz toksik maddeleri dışarı atmakta zorlanır ve vücudumuzda bir toksik madde birikimi gerçekleşir. Detoks, işte bu toksik maddelerden arınma yöntemidir. Fakat her ne kadar beden arınması olarak nitelendirilse de ruh arınmasını da içermektedir. Bedenimizin zararlı maddelerden temizlenmesi sonrası oluşan rahatlama hissi ruhen rahatlamamızı ve daha pozitif olmamızı sağlamaktadır.

DETOKS OTELLERİ NEDİR?

Büyük şehrin stresinden uzaklaşmak, arınmak, spor yapmak ve sağlıklı beslenmek adına kişilerin istek ve ihtiyaçlarına uygun programlar sunan otellerdir. Genelde şehrin dışında, yemyeşil bir doğanın ortasında yer alan bu detoks otelleri, gürültüden ve stresten izole edilmiş durumdadır. Bu oteller spor, sağlıklı yaşam ve sağlıklı beslenme programlarını grup desteğiyle sunar ve bireylerde bu bilincin yerleşmesine yardımcı olur.

DETOKS TATİLİ NEDİR?

Toksik maddelerden kurtulma, arınma ve dinlenme tatilidir. Detoks tatili günümüz şartlarında bir lüks değil ihtiyaçtır. Çünkü eskiye nazaran artık inorganik gıdalara daha fazla maruz kalıyoruz, teknolojik gelişmeler nedeniyle daha hızlı bir yaşam sürüyoruz ve aslında daha fazla stres altında eziliyoruz. Tüm bunların sonunda da zararlı maddeler vücudumuzda biriktiğinde önemli hastalıklarla karşı karşıya kalabilmekteyiz.

DETOKS TATİLİ NASIL YAPILIR?

Detoks tatili vücudun ve kişinin ihtiyacına göre farklılık gösterir. Genelde 3-7 günlük zaman dilimleri aralığında yapılmaktadır. Özellikle bahar ayları detoks tatili için en uygun zaman dilimleridir. Tatil boyunca alkol, şeker, kahve, sigara, hayvansal gıda ve yapay besinlerden uzak durularak sebze, meyve gibi bol vitaminli gıdalar tüketilir.

Güne işlenmiş et, yumurta, peynir yerine meyvelerle ‘’merhaba’’ denir. Bol oksijenli yürüyüşler ve yoga programları uygulanır. Öğle yemeklerinde sağlıksız kızartma menüleri yerine haşlanmış sebzeler tüketilir. Akşam yemeklerinde çorba ve sebze yemekleri servis edilir.

Bu süreç çoğu insana zor gelebilir fakat yılda en az bir kere yapılması gereken temel ihtiyaçlardan biridir. Vücudun dengesindeki kiloya ulaşmak, bedensel ve ruhsal sağlığa kavuşmak ve cildin güzelleşmesi ise sonuçları arasındadır.                                                                                                                            

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir