Sezgin Yılmaz İle Söyleşi: En Fotojenik Ülke Türkiye

Bu hafta konuğumuz Instagram paylaşımlarıyla hepimizi sıkı takipçisi haline getiren, her anı yollarda, yeni arayışlarla geçen Sezgin Yılmaz!

Sizin Instagram’da yolculuğunuz nasıl başladı?

1983 İstanbul doğumluyum. Yeditepe Üniversitesi Görsel İletişim Bölümü’nden mezun oldum. Askerlik falan derken o süreçte babamla çalışmaya başladım. 2011 yılının sonunda Instagram’ı keşfettim. Aslında bu keşif, fotoğraflarda gördüğüm filtrelerle dikkatimi çekti. Nedir bu, nerede yapılır derken Instagram’ın bir fotoğraf düzenleyici uygulama olduğunu zannediyordum. Sonrasında buranın bir sosyal ağ olduğunu öğrendim. Ardından Instagram’ın bugün hayatımızda hangi noktaya geleceğini ön gördüm diyebilirim. Çünkü yurt dışından birçok blog ve Twitter hesabını oldum olası takip halindeydim. 2013 yılında bir markayla ilk projemizi yaptık ve o günden beri dolu dizgin devam ediyor.

Sosyal medya aracılığıyla artan dijital etkileşimin insanlarda seyahat etme isteğini artırdığını düşünüyor musunuz?

Kesinlikle. Bunun için güzel bir örnek verebilirim. Beykoz doğumluyum ve o çevreyi de iyi bildiğimden Instagram’da ilk Otağtepe, Temapark’ı ben çektim. İnsanların nasıl ilgi gösterdiğini, turistlerin artık ziyaret noktalarından biri olduğunu biliyoruz. Birçoğumuz İstanbul’da yaşayıp Sultanahmet’i bilmezken sosyal medya sayesinde öğrenmiş olduk. Bir başka örneği Valide Han’ı öğrendik. Yıllardır var olan han, kimseler bilmezken günümüzde en popüler halini yaşıyor. Yurt dışında otellerin artık Instagram fotoğraf noktaları mevcut. Oteli, manzarayı en güzel nereden çekebileceğinizi paylaşıyorlar sizinle. Hepimiz bir lokasyona, restorana vs. gitmeden önce storylere, yorumlara, fotoğraflara bakıyoruz. Ne ile karşılacağımızı bilmek hoşumuza gidiyor.

Yol, yolculuk, seyahat sizin için ne ifade ediyor? Hangi dürtü sizi yollara düşüyor?

Bana kendini nerede mutlu, huzurlu hissediyorsun diye sorduklarında iki cevabım var. Biri evim, diğeri havaalanı! Evet evet, doğru. Çünkü yolda olma halini o kadar huzurlu ve haz dolu buluyorum ki. Uçaktayım ve artık gidiyorum. En kötü ne olabilir ki diyorum. Rio’ya gittiğimde 4 günlük bir seyahatteydim ve bavulum gelmedi. 2. Günün sonunda gelebilecekti ama ben Rio’daydım her şey ne kadar kötü olabilir dedim ve eğlenmeye devam ettim. İşte yolda olmak benim için bu kadar keyifli oluyor. Bir yere ister ilk ister 5. Gidişim olsun oradan aldığım deneyim ve heyecan her defasında farklı oluyor. Biz her gün değişirken, zevklerimiz değişirken şehirlerden aldığımız duygu nasıl değişmez? Bir de yemek yemeği çok sevdiğimden gittiğim yerlere has yemekler aklımı başımdan alıyor. İtalya’da bir gün içinde 5 tiramisu yediğimi hatırlıyorum. 🙂 Bunların dışında yollara düşüren kaybolma ve keşfetme duygusu diyebilirim.

Instagram aleminde 1.5 milyon takipçinizle büyük bir kitleye hitap ediyorsunuz. Türkiye’nin her bir köşesine ve Dünya’da birçok yere gidiyorsunuz. Size ilham veren şehir/coğrafya hangisi? Görmek istediğiniz şehir rotaları arasında nereler bulunuyor?

Ya Avrupa ya Amerikacıyım. Çünkü ben kaostan hoşlanıyorum. Kalabalık şehrin sokaklarında uzun uzun yürümeli ve kaybolmalıyım. Sokak aralarında hoşuma giden bir kafede kahvemi içmeli, oranın lezzetlerini tatmalıyım. Maldivler beni bu yüzden çok etkileyemedi. Benim dönüp dolaşıp gittiğim yer New York ve Paris. Her defasında orada olmaktan çok mutluluk duyuyorum. Yurt içinde de Alaçatı, Çeşme benim vazgeçilmezlerimden. Görmek istediklerim arasında Sidney, Tokyo, Montreal ve Meksika Tulum var. Yurt içinde de Doğu Ekspresi’ni deneyimlemek istiyorum.

İstediklerini aşkla, tutkuyla yapan biri olarak gençlere nasıl tavsiyelerde bulunursunuz?

Kabul ediyorum ki şuan çok daha zor. Çünkü çok fazla isim var, çok fazla şey denendi. Artık orijinal bir içeriğe ihtiyacınız var. Bu içeriğin orijinal olduğu kadar sürdürülebilir olması da önemli. Bir şey oluşturup devamında da o kalitede olması gerekiyor. Amaç popüler olmak değil başarılı olmak olmalı. Başarılı bir iş diğerlerini arkasından getiriyor.

Tek soru tek cevap kısmımıza gelelim:

Türkiye deyince ilk tatil adresi: Alaçatı
En fotojenik ülke: Türkiye
Tatil benim için: Özgürlük
En sevdiğiniz yol şarkısı: Daft Punk – Random Access Memories albümü

Bunlara da göz atın...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir